Euro 2016 Țara Galilor-Belgia: 3-1 / Galezii întâlnesc Portugalia în semifinale

image
Țara Galilor a trecut de Belgia în sferturiFoto: Getty

Sferturile de finală de la această ediție a Campionatului European de fotbal par a fi pline de surprize. Portugalia s-a calificat în semifinale cu mult noroc, după ce a trecut la loviturile de departajare de Polonia, iar vineri, 1 iulie, Țara Galilor a fost protagonista unei partide spectaculoase cu Belgia, în urma căreia a ieșit învingătoare.

Belgia a fost favorita din cel de-al doilea sfert al Euro, dar cum fotbalul este plin de surprize și se joacă până la ultimul fluier al arbitrului, nici partida cu Țara Galilor nu a fost lipsită de factorul neașteptat. Belgia a pornit în trombă, iar în minutul 7 și-a trecut deja în cont o ocazie triplă. Efortul jucătorilor s-a fructificat în minutul 13, când belgianul Nainggolan a marcat un gol superb și a deschis scorul cu un șut de la 30 de metri.

Galezii nu au fost îngenuncheați și nici nu și-au pierdut speranța. În minutul 31, căpitanul Williams a marcat pentru Țara Galilor, iar după poauză, coechipierul său, Robson-Kanu, a păcălit doi fundași adverși și a marcat din centrul careului, în minutul 55.

Belgienii au pus accentul pe atac, dar nu au avut sorți de izbândă. Ba din contră, spre sfârșitul meciului, în minutul 86, Țara Galilor a dat lovitura de grație prin golul noului intrat, Vokes. 

Țara Galilor este echipa care, la debutul la un Campionat European, a ajuns deja în semifinale, unde va întâlni Portugalia lui Cristiano Ronaldo.

3 alina ceusan 2 jpg
Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
anca serea fiica jpg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
vlăduța lupău png
293172253 1378552842655773 4982117340242158991 n jpg
image
image
image
image
radoi mirel epa efe h 56947735 jpeg
CSU Craiova, Sportpictures jpg
catalin chirila jpg
Ana Bogdan, Facebook jpg
Rapid, Sportpictures jpg
FCSB, Sportpictures jpg