6 posibile motive pentru care se refuz─â na╚Ťionala de fotbal

17 ianuarie 2022

├Än ciuda promisiunii f─âcute de directorul tehnic Mihai Stoichi╚Ť─â, ╚Öi anume c─â selec╚Ťionerul va fi numit p├ón─â la Sf. Ion (7 ianuarie), echipa Rom├óniei nu ╚Öi-a g─âsit banc─â tehnic─â. ╚śi au trecut dou─â luni de la plecarea lui Mirel R─âdoi, cel care n-a mai dorit s─â-╚Öi prelungeasc─â ├«n╚Ťelegerea dup─â ce s-a ratat participarea ├«n ÔÇ×barajulÔÇŁ de calificare la Campionatul Mondial Qatar 2022.

boloni gettyimages 82881458 jpeg
Ladislau Boloni n-a dat un r─âspuns dup─â ce a discutat cu FRF (Foto: Guliver / GettyImages)

Iar p├ón─â acum a fost refuzat─â, din diverse motive, de Gic─â Hagi, care este implicat ├«n proiectul Farul Constan╚Ťa, R─âzvan Lucescu ╚Öi Dan Petrescu, care au contracte cu echipele de club PAOK Salonic, respectiv CFR Cluj. Cum ╚Öi tratativele cu Ladislau Boloni par s─â fie ajuns ├«ntr-un impas, fostul interna╚Ťional Gic─â Popescu a comentat ╚Öa Pro X: ÔÇ×Situa╚Ťia este foarte ciudat─â. Este al 5-lea antrenor care refuz─â echipa na╚Ťional─â. Trebuie ├«ntrebat de ce. P├ón─â la urm─â, s─â ai echipa na╚Ťional─â ├«n CV ar trebui s─â fie m├óndria oric─ârui antrenor. Echipa na╚Ťional─â e vitrina de lux a oric─ârui juc─âtor ╚Öi ar trebui s─â fie ╚Öi a oric─ârui antrenor. Nu ╚Ötiu de ce refuz─â antrenorii, probabil c─â trebuie vorbit cu fiecare ├«n parte pentru a ├«n╚Ťelege. Antrenorii care au fost oferta╚Ťi s─â preia echipa na╚Ťional─â nu sunt antrenori c─ârora s─â le fie team─â de ceva. Sunt fo╚Öti juc─âtori care au avut performan╚Ťe la nivel de echip─â na╚Ťional─â. ├Äntrebarea este de ce refuz─â ace╚Öti antrenori. Nu vor s─â antreneze na╚Ťionala sau nu vor s─â lucreze cu actuala conducere a Federa╚Ťiei?ÔÇŁ.

Iat─â 6 posibile cauze pentru care tehnicienii no╚Ötri se feresc de un angajament la na╚Ťional─â:

1. Lipsa de rezultate din ultimul timp. Echipa de fotbal a Rom├óniei nu numai c─â nu s-a calificat la CM din Qatar, ci a ratat ╚Öi prezen╚Ťa ├«n barajul de promovare. ╚śi aceasta de╚Öi a fost ├«ntr-o grup─â cu echipe pe care, teoretic, ar fi putut s─â le dep─â╚Öeasc─â (Islanda, Armenia, Macedonia de Nord). Aceast─â ratare survine dup─â aceea de la Euro 2020, o competi╚Ťie ├«n care Bucure╚Ötiul a g─âzduit meciuri.

2. Perspectivele nu sunt ├«ncurajatoare. Fire╚Öte c─â rezultatele din trecutul apropiat le pun sub semnul ├«ndoielii ╚Öi pe cele din viitorul apropiat. Na╚Ťionala nu numai c─â nu reu╚Öe╚Öte s─â c├ó╚Ötige meciuri cu echipele de top, cum o f─âcea alt─âdat─â, ├«ns─â ea pierde cu forma╚Ťiile socotite ÔÇ×miciÔÇŁ odinioar─â.

3. Absen╚Ťa unei strategii pe termen mediu. Un motiv pentru care s-ar fi ├«mpotmolit tratativele dintre Boloni ╚Öi FRF ar fi c─â primul dore╚Öte un contract pe patru ani, ├«n timp ce federalii vor unul pe doar doi. Ceea ce ar indica faptul c─â Federa╚Ťia nu mai e dispus─â s─â a╚Ötepte ob╚Ťinerea unor rezultate (calific─âri), fiind presat─â de criticii acesteia, tot mai numero╚Öi.

4. Salariul este mai mic dec├ót la un club. Un alt motiv, deloc de neglijat ├«n aceste vremuri complicate, ├«n care pandemia a generat ╚Öi o criz─â economic─â inclusiv ├«n fotbal, ├«l reprezint─â ╚Öi c├ó╚Ötigul financiar al selec╚Ťionerului. Iar acesta nu se poate compara cu cel de la o echip─â de club.

5. Campionatul nu sus╚Ťine na╚Ťionala. S-a spus dintotdeauna c─â valoarea ├«ntrecerii interne o influen╚Ťeaz─â ╚Öi pe aceea a reprezentativei. ├Än plus, dac─â ├«n perioada comunist─â cluburile sprijineau reprezentativa, statul control├ónd totul la acea vreme, din 1990 ├«ncoace interesele au devenit diferite. Iar aceast─â realitate s-a v─âzut foarte bine ├«n momentul care Rom├ónia a participat la turneul olimpic de fotbal cu o selec╚Ťionat─â din care au lipsit numero╚Öi juc─âtori importan╚Ťi, c─ârora nu li s-a permis deplasarea ├«n Japonia.

6. Juc─âtorii din str─âin─âtate sunt blaza╚Ťi. Nici aportul ÔÇ×stranierilorÔÇŁ nu mai este precum acela din anii 90. Atunci, Rom├ónia avea juc─âtori de fotbal la echipe de top de pe continent. ╚śi evolu╚Ťiile lor influen╚Ťau ├«n bine ╚Öi na╚Ťionala. Ast─âzi, ace╚Ötia pot fi num─âra╚Ťi pe degete. Iar unii dintre ei fie c─â nu joac─â, fie evolueaz─â foarte pu╚Ťin. Excep╚Ťie fac Ianis Hagi (Glasgow Rangers), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Vlad Chiriche╚Ö (Sassuolo), Olimpiu Moru╚Ťan ╚Öi Alexandru Cic├óld─âu (Galatasaray). P├ón─â ╚Öi portatul Florin Ni╚Ť─â (Sparta Praga) s-a confruntat cu probleme, fiind ÔÇ×uitatÔÇŁ pe banca rezervelor de╚Öi jucase mai mereu ├«n ultimii ani.

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
cub maria constantin animat gif
IMG 1520 JPG
kate middleton jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
gigi becali jpg
cfr cluj jpg
voluntari fcsb jpg
djokovic victoria 1000 jpg
ilie dumitrescu jpg
stefanescu sepsi bucurie jpg