A fost stabilită data barajului cu Islanda, de calificare la Euro 2020

Ultima actualizare:

    Stanciu este cel mai în formă fotbalist român al momentuluiFOTO: Sportpictures.eu
Stanciu este cel mai în formă fotbalist român al momentuluiFOTO: Sportpictures.eu

A fost decisă o nouă dată a barajului cu Islanda, de calificare la turneul final al Campionatul European de fotbal care va avea loc anul viitor. Partida, care este și cea de debut a lui Mirel Rădoi la cârma naționalei de seniori, va avea loc la 8 octombrie.

Comitetul Executiv UEFA a confirmat miercuri, datele de disputare ale jocurilor care vor stabili ultimele patru participante la Campionatul European din vara viitoare. Astfel, partida pe care tricolorii o au programată în semifinala play-off-ului, în Islanda, va avea loc la 8 octombrie 2020. În cazul unui succes, naţionala noastră va întâlni învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, în deplasare, la 12 noiembrie 2020. Partea bună a noii programări este că în octombrie temperaturile nu vor fi așa scăzute în Islanda și meciul nu se va mai juca în frig sau pe un teren înghețat, așa cum se temeau inițial oficialii români. Apoi, un alt lucru bun este că în cazul în care vom trece de nordici, nu vom mai fi nevoiți să jucăm la o distanță de doar patru zile meciul decisiv de calificare, cu învingătoarea din celălalt baraj. Așa, Rădoi și echipa lui tehnică vor avea la dispoziție mai bine de o lună pentru a pregăti cât mai bine un meci care ne-ar putea duce la Campionatul European al cărui turneu final amânat cu un an va avea loc în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021. Bucureștiul, la fel ca toate celelalte 11 orașe europene aflate pe lista inițială a gazdelor și-au confirmat intenția de a găzdui partidele destinate inițial, deci programul meciurilor nu va suferi modificări. Ceva probleme sunt cu Amsterdam, Glasgow și Copenhaga, care trebuie să-și mai rezolve câteva probleme legate de disponibilitatea stadioanelor, dar în principiu primăriile localităților respective au promis că vor rezolva toate problemele astfel încât fotbalul să se desfășoare conform planului conceput de la început.

Liga Națiunilor va începe în septembrie

Tot în toamnă vor avea loc şi partidele din Liga Naţiunilor, acolo unde adversarele României vor fi Norvegia, Austria și Irlanda de Nord. Competiţia va avea programate câte două runde în fiecare din lunile septembrie, octombrie, noiembrie. Cest lucru înseamnă că ”tricolorii” vor avea de disputat trei meciuri oficiale în octombrie și, sperăm, tot atâtea în noiembrie. Miza în această competiție este ocuparea unui loc cât mai bun, astfel încât formația noastră să aibă un bilet de rezervă în cazul calificării directe la următorul turneul final, așa cum s-a întâmplat și pentru competiția care urma să aibă loc în acest an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net