Accidentare teribilă în Superligă: Dragoș Iancu, la pământ după o intrare dură

Ultima actualizare:

Meciul dintre Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt, disputat duminică și încheiat cu o remiză „albă”, a adus în centrul atenției imagini greu de privit, după o accidentare teribilă.

Dragoș Iancu a ajuns direct la spital, pregătindu-se de operație (FOTO: Sportpictures)
Dragoș Iancu a ajuns direct la spital, pregătindu-se de operație (FOTO: Sportpictures)

Legitimat în gruparea „lupilor galbeni”, Valentin Țicu a avut o intrare dură la Dragoș Iancu, cel din urmă câzând „secerat” la pământ și având nevoie de îngrijiri medicale de urgență. Diagnosticul -fractură deschisă la glezna stângă- a făcut să ajungă imediat la spital, urmând să fie operat și temându-se serios pentru cariera sa. 
„Într-o jumătate de oră, Dragoș m-a întrebat de cel puțin 10 ori dacă mai poate juca, vreodată, fotbal. I-am spus că da, că este tânăr, că își va reveni. I-am povestit și situația mea, că mi-am revenit mereu. E greu de descris ce vedeam în ochii lui... Din ce am vorbit cu domnul doctor, va juca fotbal în continuare. A mai efectuat astfel de operații și promite că va juca fotbal în continuare. Sunt ligamentele rupte la gleznă, totul deschis. I «s-a spart». pielea”, a comentat președintele lui FC Hermannstadt, Dani Coman la PrimaSport. Dată fiind situația, este preconizat ca jucătorul să lipsească cel puțin jumătate de an de pe teren.  

„Astfel de intrări pot termina viața unui om!”

„Am fost în vestiar la Petrolul, l-am văzut pe Țicu cum plângea. Nu a avut nici cea mai mică intenție! E adevărat a făcut un fault grosolan, dar nu a avut intenție. La cum s-a comportat în vestiar, sunt ferm convins că nu a avut nicio intenție. Chiar suferea! Dar trebuie să înțelegem că astfel de intrări pot termina cariera unui jucător. Pot termina viața unui om! Să sperăm că toate lucrurile vor decurge normal”, a mai adăugat oficialul sibienilor. Pentru intrarea dură din teren, Valentin Țicu riscă între șase și 10 etape de suspendare, raportat la situațiile similare din trecutul fotbalului mioritic.
În ceea ce privește evoluțiile în Superliga României, Petrolul Ploiești n-a reușit victoria, în ultimele șase meciuri, clasându-se pe cel din urmă loc care duce către play-off și având trei victorii, cinci remize și două înfrângeri. FC Hermannstadt, pe de altă parte, e cu o poziție mai sus, după trei meciuri câștigate, cinci egaluri și două confruntări pierdute. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Leo Messi (Getty Images) jpg
Ianis Hagi (Getty Images) jpg
Andrea Mandorlini (Sportpictures) jpg
Minge, Getty Images jpg
Elisabeta Lipa, Sportpictures jpg
Alexandra Dindiligan, nationala handbal Romania (Sportpictures) jpg
Sepsi Dinamo (Sportpictures) jpg
Simona Halep (Getty Images) jpg