Adio, dar rămân cu tine: după Dinamo Kiev, Lucescu pregătește alt proiect

Ultima actualizare:

După ce și-a anunțat demisia de la Dinamo Kiev, club căruia i-a fost alături, în ultimii trei ani, inclusivi în niște condiții vitrege, în contextul războiului izbucnit de Rusia în Ucraina, Mircea Lucescu continuă să scruteze orizontul fotbalului. 

Mircea Lucescu și-a încheiat drumul la Dinamo Kiev (FOTO: Facebook)
Mircea Lucescu și-a încheiat drumul la Dinamo Kiev (FOTO: Facebook)

Într-o discuție cu DigiSport, tehnicianul de 78 de ani spune că se vede în continuare motivat de a ocupa banca tehnică a unei echipe. „Nu suntem atât de siguri că e momentul de final. Era momentul să iau o decizie. Sunt de trei ani aici, sunt condiţii extrem de dificile, din cauza războiului... A venit un moment, când trebuia să mă gândesc să las pe cineva mai tânăr, mai apropiat de vârsta jucătorilor, care sunt foarte tineri. Decizia pe care am luat-o, era luată mai dinainte. Am considerat că e momentul să mă retrag şi să-mi asum toate ultimele rezultate. Există un moment, în care un antrenor de vârsta mea trebuie să se sacrifice şi să lase pe altcineva în locul lui. Am vrut să joc acest meci cu Şahtior. Aş fi vrut să termin cu o victorie împotriva lor. Cred, însă, că am făcut foate bine. Trebui să ajung şi eu acasă. În cariera de antrenor termini atunci când eşti înfrânt. În toate există un sfârşit. Am crezut că este un moment important să spun «stop».

„Mândru că nu am abandonat Ucraina, când toată lumea pleca de aici”

Dacă sănătatea îmi va permite, voi continua! Pentru că fără fotbal, viaţa nu e viaţă! Mă întorc acasă, văd cum mă simt, am nepoţi şi strănepoţi, voi sta pentru o perioadă, apoi voi vedea ce se întâmplă. Atunci când mă voi gândi că nu mai revin la fotbal, atunci va fi sfârşitul. Nu vreau să cred că acesta e finalul. Deci, «nu mă îngropaţi». Glumesc! E foarte posibil să mă vedeţi pe o bancă tehnică. Vom vedea! Mai rămân două zile în Ucraina, apoi vin acasă. Sunt mândru că nu am abandonat în Ucraina, atunci când toată lumea a plecat de aici. Un singur mă motivează, pasiunea mea pentru fotbal. Eu mă automotivez”, a fost discursul tehnicianului român. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
racheta atacms
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net