Adrian Mutu, impresionat de Roman Abramovici: ”Face un lucru nobil”

Ultima actualizare:

Adrian Mutu, noul antrenor al Rapidului, nu a uitat perioada petrecută la Chelsea, chiar dacă aceasta s-a încheiat foarte rău pentru el. Românul spune că Abramovici merită lăudat pentru că e făcut cu acest club, chiar dacă acum vrea să îl vândă.

Mutu a jucat la Chelsea în 2003 și 2004 (FOTO: EPA)
Mutu a jucat la Chelsea în 2003 și 2004 (FOTO: EPA)

Adrian Mutu a fost impresionat de faptul că Roman Abramovici a anunțat că va vinde clubul și că toți banii îi va dona pentru ajutorarea familiilor din Ucraina lovite de războiul provocat de ruși. ”Chelsea este un club de talie mondială, printre cele mai puternice la ora actuală. Un lucru ciudat dar, în același timp, un lucru frumos pe care îl face Abramovici, pentru că am înțeles că banii se duc la familiile celor din Ucraina. E un lucru nobil, dacă așa simte! Abramovici a reușit să câștige tot și a făcut și business, pentru că, atunci când a luat Chelsea, nu era la nivelul la care e acum de vizibilitate, de tot ce înseamnă marketing și tot ce înseamnă industria din jurul echipei”, a declarat Adrian Mutu pentru wowbiz.ro.

”Briliantul”, a fost unul dintre primii jucători pe care i-a transferat Abramovici în 2003, după ce a cumpărat clubul. Miliardarul rus a plătit pe român 19 milioane de euro către Parma, sumă care și acum reprezintă recordul pentru un transfer al unui fotbalist român. Chiar dacă a avut un start furtunos, cu goluri marcate în fiecare etapă, Mutu s-a stins ușor-ușor, iar în 2004 a fost depistat pozitiv la cocaină, fiind exclus din lot și suspendat. Acum, românul încă se mai minunează de cum a crescut valoarea clubului în ultimii 18 ani. ”Când cere atâția bani pentru club, îți dai seama cum a crescut și ce a reușit să facă de a ajuns de la o sută și ceva de milioane la trei miliarde”, a mai spus Mutu pentru sursa citată.

Roman Abramovich a scos miercuri clubul la vânzare

Miliardarul rus Roman Abramovici a anunţat, miercuri, că intenţionează să vândă Chelsea Football Club, deoarece este ”în interesul clubului, al fanilor, al angajaţilor, precum şi al sponsorilor şi partenerilor clubului”. Nu a fost înaintat niciun calendar, dar Abramovici a spus că vânzarea "nu va fi accelerată, ci va urma procesul potrivit”.

Într-un comunicat publicat miercuri, Abramovici a spus că veniturile nete din vânzare vor fi donate unei fundaţii înfiinţate pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de invazia rusă a Ucrainei. ”Nu voi cere rambursarea niciunui împrumut”, se mai arată în comunicat.

De când miliardarul a preluat clubul englez, Chelsea a câştigat două trofee ale Ligii Campionilor şi cinci ale Premier League, cel mai puternic campionat din lume.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net