Roman Abramovici a intrat în panică: vinde clubul Chelsea

Ultima actualizare:

Roman Abramovici vrea să vândă clubul Chelsea, pe care îl deține din 2003. Hansjörg Wyss, un miliardar elveţian, vrea să cumpere gruparea engleză, dar consideră pretenţiile oligarhului rus exagerate, scrie lefigaro,fr, citând cotidianul Blick.

Roman Abramovici e patronul clubului Chelsea din 2003 (FOTO: EPA)
Roman Abramovici e patronul clubului Chelsea din 2003 (FOTO: EPA)

"Ca toţi ceilalţi oligarhi, şi el a intrat în panică. Vrea să scape repede de Chelsea. Împreună cu alte trei persoane am primit o ofertă de cumpărare marţi", a declarat Wyss, în vârstă de 86 de ani, care locuieşte în SUA şi este considerat "cel mai influent elveţian din lume". Acordul este departe de a fi încheiat, iar pretenţiile rusului nu ajută. "Trebuie să aştept patru sau cinci zile. Abramovici cere prea multe acum”, a declarat Wyss, care spune că nu a reuşit să cuantifice "preţul exact de vânzare". Miliardarul a mai spus că va studia oferta şi o va lua în considerare doar alături de un "consorţiu de şase sau şapte oameni".

Suma de vânzare e de aproape 2 miliarde de euro

Clubul are o datorie de 1,8 miliarde la proprietarul său, pe care viitorul proprietar va trebui să o plătească.

Wyss a făcut avere investind în echipamente medicale de ultimă generaţie în anii 1970. El se defineşte drept "filantrop" şi a donat deja un miliard de dolari asociaţiilor de mediu. Averea sa este estimată la 6 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Abramovici, considerat un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, se teme de sancţiuni economice după invazia Rusiei în Ucraina. El a fost solicitat de ucraineni să ajute la restabilirea păcii şi a făcut acest lucru după ce a încredinţat conducerea grupării Chelsea administratorilor fundaţiei clubului.

Sub conducerea lui Abramovici, Chelsea a ajuns dintr-o formaţie de mijlocul clasamentului să facă parte din elita fotbalului englezesc. Numai că acum, din cauza legăturilor patronului cu Putin, gruparea e tot mai contestată de suporterii celorlalte echipe din Premier League.

Din 2003, Chelsea a câştigat de cinci ori campionatul Angliei, de cinci ori Cupa Angliei, de trei ori Cupa Ligii Angliei, de două ori Supercupa Angliei, de două ori Cupa Mondială a Cluburilor, de două ori Liga Europa şi de două ori Liga Campionilor.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net