Au scos iarba de sub zăpadă

Ultima actualizare:
Iordănescu: «E capital să  avem un teren bun cu Twente»
Iordănescu: «E capital să avem un teren bun cu Twente»

La Arena Naţională, operaţiunea de deszăpezire e în toi. Ieri, 150 de persoane "înarmate" cu mături şi lopeţi s-au luptat să cureţe terenul, tribunele şi căile de acces. Gazonul se prezenta jalnic, dar există speranţe ca peste opt zile, când Steaua va întâlni pe Twente, suprafaţa de joc să fie practicabilă după ce va fi pusă în funcţiune şi instalaţia de încălzire.

Drumul către stadion e anevoios, mai ales dacă-l parcurgi pe jos ca un simplu suporter. Strada Maior Coravu, calea de acces către tribuna oficială, te întâmpină cu mocirlă şi gheaţă şi, odată pătruns în stadion, situaţia nu e mult diferită pentru că zăpada a pus stăpânire peste tot, Bucureştiul fiind în aceste zile un adevărat "Ice Age".

Excepţia: scaunele tapiţate de la tribuna zero care au fost curăţate şi acoperite. În rest, tribunele şi gazonul sunt acoperite de zăpadă, iar o "armată" de 150 de oameni se luptă să scoată arena de sub ninsoare.

Camioanele aşteptau în afara stadionului să încarce zăpada

simeon stalpnicul png

Împărţiţi pe echipe, unii transportau zăpada la marginea terenului cu ajutorul unor bucăţi mari de pânză, de unde mici utilaje o duceau în afara stadionului, iar alţii măturau scaunele şi căile de acces din sectoarele superioare.

Gazonul era acoperit cu un strat nu foarte gros de zăpadă, iar în zonele în care folia de protecţie s-a rupt se putea vedea pământ şi iarbă îngheţată.

Deţinuţii au curăţat inclusiv zăpada din tribune

simeon stalpnicul png

Totuşi, administratorii au explicat că la nivelul prelatei ce protejează terenul temperatura e menţinută constant la 16 grade, în timp ce la suprafaţa ierbii se înregistrează cu două mai puţin.

Zăpada era scoasă afară din arenă pe nişte folii

simeon stalpnicul png

Sub prelată, pe unele porţiuni de gazon a rămas doar pământul

simeon stalpnicul png

În funcţie de starea vremii, folia ar putea fi îndepărtată în zilele viitoare, iar cu o zi înainte de meci va fi pusă în funcţiune şi instalaţia de încălzire a stadionului, care o dată pornită la capacitate maximă, topeşte stradul de zăpadă în 12 ore.

Iordănescu: «E capital să avem un teren bun cu Twente»


    Iordănescu: «E capital să  avem un teren bun cu Twente»
Iordănescu: «E capital să avem un teren bun cu Twente»

Edi Iordănescu, unul dintre antrenorii secunzi ai Stelei, transmite un semnal de alarmă, cerând oficialilor Primăriei Capitalei să se asigure că gazonul de pe „Arena Naţională" va fi bun de joc la ora meciului cu Twente Enschede.

„E capital ca pe data de 16 să avem o suprafaţă de joc bună. Nu ne-ar avantaja un joc de luptă, de aceea facem apel către cei care se ocupă de această problemă să facă eforturi şi să ne ajute în acest sens", a scris Iordănescu pe contul său de Facebook.

Deţinuţii muncesc pentru 40 de lei pe zi

Cei o sută de deţinuţi care au deszăpezit Naţional Arena sunt de la Penitenciarul Jilava. Pentru opt ore de lucru zilnic, conform contractului încheiat între Administraţia închisorii şi Primăria Capitalei, fiecare deţinut primeşte 40 de lei.

„Din această sumă, 40 la sută îi revine deţinutului, adică 16 lei, şi aceştia impozitabili. Restul de 60 la sută ajung în visteria instituţiei, banii folosindu-se tot în interesul persoanelor încarcerate", ne-a precizat subcomisar Cristian Micu.

Penitenciarul Jilava a încheiat un contract de muncă pentru 2 zile cu Primăria Capitalei. Pentru deszăpezirea stadionului Dinamo, clubul sportiv a închiriat 50 de puşcăriaşi până pe 31 martie, fiecare câştigând pe zi 50 de lei.

Ce spun administratorii

Cei de la Adminstraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti au precizat motivul pentru care nu a fost folosit acoperişul Arenei Naţionale şi modul în care gazonul va fi protejat .

"Ţinând cont de viscolul din ultima perioadă, operarea acoperişului a fost o manevră de risc. Chiar dacă ar fi fost închis, curenţii de la nivelul gazonului ar fi creat acumulări de zăpadă poate mai mari decât acumulările de zăpadă create în condiiţile în care acoperişul este deschis", au spus reprezentanţii insituţiei.

"Până la ora meciului, gazonul va fi întreţinut prin căldură, deszăpezire, fertilizare şi drenaj", au mai spus aceştia.

Click!spune

"Click!" a contactat un specialist în întreţinerea şi protejarea gazonului care a explicat procedura pe timp de iarnă: "După ce s-a degajat terenul de zăpadă, peste iarbă se aşează o folie de protecţie. Nu una din plastic, obişnuită, ci o membrană din fibre celulozice, care are şi pori ce permit circulaţia aerului. Astfel încât în momentul în care se dă drumul la instalaţia de încălzire de sub gazon, acesta să nu se înăbuşe. Din acelaşi motiv, în cazul în care va ninge din nou, trebuie dată zăpada de pe membrană".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Michael Schumacher (Getty Images) jpg
Ianis Hagi (Getty Images) jpg
Lewis Hamilton (EPA) jpg
Razvan Sava (EPA) jpg
Universitatea Cluj CFR Cluj (Sportpictures) jpg
simona halep facebook jpg
nadia comaneci gettyimages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net