Campioana nu impresionează: CFR, victorie la limită cu o nou-promovată

CFR Cluj a reușit, până la urmă, să învingă Petrolul Ploiești, sâmbătă, bifând însă mai curând o victorie „chinuită”.

CFR Cluj se menține printre primele clasate (FOTO: Sportpictures)
CFR Cluj se menține printre primele clasate (FOTO: Sportpictures)

Campioana României s-a poticnit, pe alocuri, în fața unei echipe proaspăt promovatei, reușind un 1-0, aproape în ultima clipă, în minutul 91. Unica reușită a partidei a purtat semnătura lui Cristi Manea, care a trimis mingea cu capul în poartă, după un corner executat de Ciprian Deac.

A fost suficient, însă, pentru Dan Petrescu, acesta declarându-se mai mult decât mulțumit de gruparea din Gruia: „Pentru mine e importantă victoria, nu mă interesează cum câștig, poate să fie autogol, gol în minutul 1, în minutul 95, nu contează. Pentru mine e important rezultatul, vreau să-mi felicit echipa. Mie-mi place ca jucătorii care vin de pe bancă să câștige meciul, să aducă ceva. Manea și Roger au intrat foarte bine, foarte conectați, eu țin foarte mult ca jucătorii de pe bancă să aducă ceva. Trebuia să facem o serie bună, dar iar vin multe meciuri, nu va fi ușor”, a spus Dan Petrescu.

„Sunt foarte fericit că am luat toate punctele. Nu e ușor să nu joci acasă. Le mulțumim suporterilor. Sunt fericit. Important e că am luat toate cele trei puncte. Mister le gândește foarte bine, jucăm din trei în trei zile. În Europa va fi mult mai greu. Ne împarte minutele. Toți dăm sută la sută. Pe noi nu ne interesează cum jucăm, ci cele trei puncte. A fost o dezamăgire că nu am ajuns în Liga Campionilor, dar e bine și aici (n.r. în Conference League)”, a declarat și marcatorul partidei. Deși considerat meci acasă pentru ardeleni, acesta s-a disputat la Mediaș, din motive tehnice – gazonul de pe „Dr. Constantin Rădulescu” trebuie să fie înlocuit.

„Campioană fără să joace fotbal”

Parcursul lui CFR Cluj nu a impresionat, totuși, pe toată lumea. Unul dintre fotbaliștii din „Generația de Aur”, Gabi Balint, a fost incisiv la adresa clujenilor: „Vreau să spun ce înseamnă fotbalul. Îi auzi pe toți spunând «Ne-am apărat extraordinar. A funcționat apărarea perfect, nu am luat gol». Când vorbește, toată lumea o face din punct de vedere defensiv. Pentru mine nu înseamnă fotbal. Pentru mine, tot ce înseamnă fotbal este ofensiv. Fotbalul se joacă pe goluri. Trebuie să marchezi, să ai jucători creativi. CFR, echipa campioană, are doar «cărători de pian», nu are un «pianist». Se leagă multe. CFR e o campioană meritorie, dar cu un joc care nu prea e fotbal. Pe undeva, e normal ce se întâmplă la națională. Ăsta e fotbalul românesc. CFR e campioană fără să joace fotbal”, a spus Gabi Balint pentru DigiSport. 

Dan Petrescu, mulțumit de CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)
Dan Petrescu, mulțumit de CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)

Matematic, însă, cifrele sunt de partea lui CFR stă grozav: ardelenii au ajuns la patru meciuri consecutive în Superliga României, fără să fi primit gol, iar echipa lui Dan Petrescu își păstrează prezența printre primele din clasament, fiind pe a patra poziție, cu 21 de puncte adunate în 10 etape. Comparativ, Petrolul Ploiești este pe șase, la patru puncte distanță, dar având  cu două meciuri mai mult jucate față de campioana României.

Lună „de foc” pentru CFR

Campioana României are un program plin de provocări, în octombrie: „dubla” cu Slavia Praga și returul cu Sivasspor, toate din Conference League, dar și câteva meciuri „tari” în Superliga României, printre care cele împotriva lui Sepsi sau Rapid. În grupa sa de Conference League, CFR are o misiune grea, fiind pe ultimul loc, cu un singur punct acumulat din două meciuri, lider fiind Slavia Praga, cu patru puncte. Miza pentru campioana României ar fi să prindă măcar locul doi, cel care i-ar asigura prezența mai departe în competiție, în 16-imile de finală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net