Cardiff va plăti lui FC Nantes doar 6 milioane de euro pe Sala

Ultima actualizare:

    Emiliano Sala a murit pe 21 ianuarieFoto: AFP
Emiliano Sala a murit pe 21 ianuarieFoto: AFP

FIFA a decis suma pe care trebuie să o plătească galezii de la Cardiff francezilor de la FC Nantes pentru transferul lui Emiliano Sala, jucător decedat la 21 ianuarie.

După audierea ambelor părți, forul mondial a decis că fosta formație din Premier League trebuie să plătească 6 milioane de euro din cele 17 milioane de euro pentru care se înțeleseseră cele două cluburi. Suma nu este întâmplătoare, ci reprezintă prima tranșă stipulată în contractual de transfer.

Emiliano Sala a decedat la 21 ianuarie, după ce avionul de dimensiuni mici cu care se deplasa la Cardiff s-a prăbuşit în Canalul Mânecii. În accident a murit şi pilotul David Ibbotson. Fotbalistul argentinian avea 28 de ani și era golgheterul formației FC Nantes. Deocamdată nu s-a stabilit cauza prăbușirii avionului, dar se pare că pilotul și-ar fi pierdut conștiența din cauza intrării în aeronavă a monoxidului de cardon. Acest lucru a fost relevant după ce testul toxicologic al corpului fostului jucător a arătat că acesta inhalase mari cantităţi de monoxid de carbon înainte de prăbuşire.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net