CFR a învins Universitatea Cluj în derbiul din Ardeal, după un meci „furtunos”

Clujul a găzduit, luni, probabil cel mai așteptat meci local, cel dintre Universitatea și CFR, câștigat de cea din urmă cu 4-3 și contând pentru etapa a șasea din Superliga României.

CFR Cluj urcă simțitor în clasament (FOTO: Sportpictures)
CFR Cluj urcă simțitor în clasament (FOTO: Sportpictures)

Gazdele au fost cele care au început în forță, Ianis Stoica înscriind în minutul 10, ca mai apoi să bifeze „dubla” ('38), însă chiar înainte de pauză „feroviarii” au reușit să reducă din diferență, mulțumită lui Philip Otele ('45+3). În repriza secundă, CFR a găsit calea către egalare prin Durel Avounou ('56) și a trecut chiar în avantaj grație lui Arlind Ajeti ('68). „Șepcile roșii” nu au capitulat, echilibrând imediat scorul prin Dan Nistor din penalti ('78), însă sforțarea lui Jefté Betancor a adus, în cele din urmă, victoria în curtea celor de la CFR ('82).

Senzații extreme pentru Alexandru Chipciu

Date fiind răsturnările de situație, partida a fost trăită la intensitate maximă, mijlocașul de la Universitatea Cluj, Alexandru Chipciu, declarând: „Pentru noi, n-a fost deloc frumos meciul. Sunt înflăcărat, acum, dar cred că o să ajung la demenţă sau la Alzheimer, în curând... Trebuie să fac ceva 100%. Aşa, e greu să mai joc fotbal! Ţin ca nebunul, o iau razna, e foarte greu să mai joc fotbal aşa. Trebuie să găsesc o soluţie. Am luat-o personal imediat! Când au dat golul de 2-1, ştiam că vom pierde. Dacă intram cu 2-0 la pauză, câştigam 100%. Toată lumea se ducea în cap, ei veneau peste noi. Asta am simţit şi asta s-a întâmplat. Poate e şi normal la câţi bani au băgat ei, dar şi noi suntem sub nivel rău de tot, să iei atâtea goluri, ireal. Avem cel mai bun atac şi cea mai slabă apărare. Dacă n-ai apărare, n-ai nicio şansă, ne vom bate la retrogradare, e clar. De acolo pleacă totul, dacă te uiţi la City, are cea mai bună apărare din lume. A fost o nebunie de meci. Noi dădeam gol. Ei dădeau gol când voiau”.
La fel de dezamăgit a fost și unul dintre marcatori, Dan Nistor: „Din păcate, n-am putut să facem o bucurie suporterilor. Asta este... Trebuie să ridicăm capul din pământ. Să marchezi trei goluri acasă și să iei bătaie e inadmisibil pentru mine! Trebuie să muncim mai mult la antrenament. La meciul următor, trebuie să nu mai primim așa de multe goluri. Este mai puțin important e ce fac eu dacă echipa mea nu câștigă...”.
CFR Cluj, în schimb, a savurat din plin victoria, prin „vocea” antrenorului Andrea Mandorlini: „Sunt fericit că am câştigat. Am luat primele goluri foarte uşor... În unele meciuri totul se schimbă! Consider că suntem o lună- două în spate cu pregătirea, faţă de celelalte echipe. Este o victorie meritată pentru echipă şi conducere”.

Toni Petrea, out?

Grație acestui rezultat, CFR Cluj a urcat pe locul patru în Superliga României, la cinci puncte distanță de liderul FCSB, având un bilanț de trei victorii, o remiză și o înfrângere. Similar, Univeristatea Cluj se află pe locul 12 din cele 16 posibile în clasament, numărând un singur meci câștigat, trei egaluri și două înfrângeri.
Zvonurile potrivit cărora Toni Petrea ar fi aproape de încheierea mandatului de antrenor la Universitatea Cluj sunt din ce în ce mai dese, numeroase voci susținând că tehnicianul de 48 de ani s-ar fi aflat la ultimul său meci pe banca tehnică. Unul dintre numele vehiculate pentru a-i lua locul este Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul de 55 de ani fiind în negocieri cu „șepcile roșii”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net