De cine trebuie să treacă Farul în play-off-ul din Conference League

Farul Constanța a aflat cu cine își va măsura forțele, pe drumul spre grupele Conference League: gruparea din Ovidiu se va duela cu formația finlandeză HJK Helsinki, campioană en-titre, care a pierdut în turul trei preliminar din Liga Europa în fața azerilor de la FK Qarabağ, scor general 2-4. 

Gheorghe Hagi are o săptămână să-și pregătească tactica (FOTO: Sportpictures)
Gheorghe Hagi are o săptămână să-și pregătească tactica (FOTO: Sportpictures)

Adversara echipei lui Gheorghe Hagi este cea mai cunoscută grupare din Finlanda, numărând 32 de titluri naționale în palmaresul său. Antrenată de un tehnician de 40 de ani, Toni Koskela, formația are un lot în valoare de 8,05 milioane de euro, adică de două ori mai puțin decât Farul. Cel mai valoros jucător de la finlandezi este mijlocașul suedez Filip Rogić, cotat la 750.000 de euro și transferat gratis, în această vară, după o experiență în fotbalul thailandez, la Buriram United. De altfel, în campionatul Finlandei, HJK Helsinki ocupă locul secund, având 37 de puncte în 19 etape. Cele două partide se vor disputa pe 24 august la Ovidiu și pe 31 august în Finlanda. Învingătoarea va evolua în grupe, în timp ce pierzătoarea va părăsi competițiile europene.

Parcurs ambițios, până în faza play-off-ului

Dacă până în faza play-off-ului inclusiv stadionul lui Farul Constanța îndeplinește standardele UEFA, mai departe Gheorghe Hagi va trebui să caute soluții, în cazul în care gruparea sa va ajunge în grupele competiției. Cea mai probabilă variantă este să evolueze în Capitală, însă nici stadionul lui Petrolul Ploiești, „Ilie Oană”, n-ar fi exclus. Deocamdată, campioana României se concentrează pe parcursul său: după ce a început în forță în fața lui Sheriff Tiraspol, pe care a învins-o inițial cu 1-0, n-a izbutit, totuși, calificarea în turul secund preliminar al Ligii Campionilor, cedând în prelungiri în Moldova, scor 0-3. În Conference League, însă, și-a regăsit forța: i-a învins pe armenii de la FC Urartu cu scorul general de 6-4, iar săptămâna trecută a izbutit cel mai clar succes în Europa împotriva estonienilor de la Flora Tallin, scor general 5-0. Pentru calificarea în play-off-ul din Conference League, Farul Constanța și-a asigurat un bonus financiar în valoare de 750.000 de euro, iar o eventuală calificare în grupe i-ar aduce aproape trei milioane de euro. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net