FCSB, eliminată dramatic din Conference League de liderul danez FC Nordsjælland

FCSB și-a luat „adio” de la cupele europene, după ce a plecat având capul plecat din Danemarca, gruparea românească pierzând, joi, cu 0-2 în fața celor de la FC Nordsjælland, după 0-0 în tur.

Gruparea de lângă Capitală, înfrântă de liderul danez (FOTO: Sportpictures)
Gruparea de lângă Capitală, înfrântă de liderul danez (FOTO: Sportpictures)

Echipa de lângă Capitală începuse promițător manșa secundă din runda trei preliminară din Conference League, având câteva ocazii de gol, însă niciuna concretizate. Cu toate că prima parte a jocului părea să se încheie, în cele din urmă, cu o remiză albă, un fault în careu comis de Alexandru Pantea le-a oferit danezilor un penalti, transformat inspirat de Marcus Ingvartsen ('43), același atacant parafând și scorul final, în minutul 85.
E drept, n-a ajutat în misiunea FCSB nici eliminarea lui Vlad Chiricheș, petrecută în repriza secundă, fundașul părăsind terenul din pricina cumulului de cartonașe galbene ('62), fotbalistul fiind apărat, însă, de antrenorul său: „Pentru mine nu este corect acordat cartonaşul roşu. Consider că primul cartonaş galben primit de Chiricheş a fost luat fără motiv. Nu a făcut nimic! Când faci o greşeală ca şi arbitru şi acorzi un cartonaş galben, se întâmplă şi lucruri de-astea”.

Dincolo de acest aspect, Elias Charalambous s-a arătat împăcat, per total, cu situația echipei sale: „Cu siguranţă nu suntem fericiţi, pentru că ne doream să ne calificăm în turul următor. Aşa este în fotbal. Cred că am început bine meciul, noi am avut şansele mari de a marca. Am avut trei-patru ocazii, nu am reuşit să marcăm şi ei au condus dintr-un penalti. Cred că, după cartonaşul roşu, era foarte dificil pentru noi. Continuăm, urmează meciul din campionat (n.r. duminică, împotriva lui Poli Iași, de la 21.30, pe DigiSport, OrangeSport și PrimaSport) şi trebuie să ne concentrăm la asta. Am avut timp după penalti, dar cum v-am spus înainte. Dacă ai astfel de şanse şi nu marchezi… Era un moment în care puteam trece în avantaj. Orice am spune acum şi despre faza penaltiului nu mai contează. Acum, trebuie să ne gândim la ce urmează! Trebuie să ne concentrăm pe câştigarea campionatului, acesta este obiectivul nostru, din acest sezon. Ne întoarcem la Bucureşti şi trebuie să ne concentrăm pe jocul de duminică”.

Doi dintre fotbaliștii FCSB l-au impresionat pe antrenorul nordicilor

În ciuda înfrângerii și a eliminării din competiție, fotbaliștii lui FCSB au făcut o impresie bună. Cel puțin așa a declarat antrenorul danezilor, Johannes Thorup, care a avut cuvinte de laudă și pentru Florinel Coman, și pentru cel care „i-a dăruit” un penalti, Alexandru Pantea. „Bineînțeles că Florinel Coman e un jucător foarte bun, dar mie mi-a plăcut foarte mult fundașul dreapta. Este foarte bun. Cu tot respectul pentru campionatul României, mă aștept să-l văd la un nivel mai ridicat. Aș spune că în curând. Da, a făcut penalti (n.r. Alexandru Pantea)... Dar e bun cu mingea la picior și se apără bine. Are un viitor strălucit. Nu cred că noi avem bani ca să-i cumpărăm. A fost un meci greu, așa cum mă așteptam. Am jucat contra unei echipe bune, cu mulți jucători buni. Cred că, în primele 20-25 de minute, nu am fost foarte buni și am lăsat prea mult spațiu. Coman a avut mult spațiu pe partea stângă și a avut prea multe ocazii. Nu am fost mulțumit de asta. Dacă ar fi să găsesc ceva negativ, aș spune că am avut foarte multe ocazii și am marcat prea puține goluri”, a declarat Johannes Thorup.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net