Succes uriaș pentru Sepsi: covăsnenii, în play-off-ul Conference League

Sepsi Sfântu Gheorghe s-a calificat, joi, în play-off-ul Conference League, învingând în deplasare echipa din Kazahstan, FC Aktobe. Covăsnenii s-au impus cu 1-0, singurul marcator fiind Nicolae Păun, după ce primul duel din manşa secundă a turului trei preliminar se încheiase cu 1-1.

Succes pentru Sepsi OSK Sfântu Gheorghe în Conference League (FOTO: Sportpictures)
Succes pentru Sepsi OSK Sfântu Gheorghe în Conference League (FOTO: Sportpictures)

Pentru că și-a asigurat prezența în play-off-ul Conference League, la fel ca celelalte echipe, Sepsi OSK va fi recompensată de UEFA cu un cec în valoare de 750.000 de euro. Apoi, dacă vor ieși victorioși și din următoarea rundă și vor accede în grupele competiției, covăsnenii vor obține aproape trei milioane de euro.  
Mai departe, Sepsi își va măsura forțele cu liderul din Norvegia, Bodo/Glimt, urmând ca meciurile decisive pentru calificarea în grupele competiției să se dispute pe 24 august la Sfântu Gheorghe și pe 31 august în Norvegia.

Cine îi stă în cale lui Sepsi spre grupele competiției

„Am zis că e o echipă foarte bună și avem șanse mai puține. Pleacă cu prima șansă. Ei au 75%, noi 25%, dar la fotbal se poate întâmpla orice. Întâi vin ei la noi. (n.r. Întrebat dacă vrea să amâne meciurile din Superliga României, în perioada play-off-ului din Conference League) Nu pot să vorbesc, trebuie să discut întâi cu antrenorul. Nu ne-am gândit. Ar fi prematur să spun ceva. Trebuie să vorbesc cu antrenorul și, după, decidem. Vor avea primă, dar trebuie să discut cu ceilalți conducători”, a declarat principalul finanțator al covăsnenilor, László Diószegi.
Fondat în 1916, clubul FK Bodo/Glimt numără două titluri de campioană în palmares, ambele câștigate recent, în 2020 și 2021. Echipa este antrenată de un tehnician de 54 de ani, Kjetil Knutsen, gruparea fiind lideră în campionatul Norvegiei, după 18 etape, cu 41 de puncte, la egalitate cu Viking, fosta adversară europeană a lui FCSB. De altfel, FK Bodo/Glimt se poate mândri cu o valoare totală a lotului său de 30,8 milioane de euro, adică dublu față de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net