CFR Cluj dă lovitura și face transferul verii: noul fotbalist a jucat la Sevilla

Ultima actualizare:

CFR Cluj e la un pas distanță să își asigure serviciile unui fotbalist, care are în CV echipe precum Sevilla FC și Schalke 04. Este vorba despre ucraineanul Yevgen Konoplyanka, negocierile cu oficialii clubului ardelean fiind în stadiu avansat și preconizându-se, dintr-un moment în altul, anunțul oficial în privința mijlocașului ofensiv, formația din Gruia fiind hotărâtă „să șteargă” amintirea sezonului trecut, când a ratat titlul în fața celor de la Farul Constanța.

Yevgen Konoplyanka (dreapta) a trecut și pe la Sevilla FC (FOTO: Getty Images)
Yevgen Konoplyanka (dreapta) a trecut și pe la Sevilla FC (FOTO: Getty Images)

Yevgen Konoplyanka este considerat unul dintre cei mai bine cotați jucători ucraineni din ultimii ani, în 2015 ajungând cu formația sa de atunci, Dnirpo, până în finala Ligii Europa. În cele din urmă, Sevilla FC s-a impus cu 3-2, însă jucătorul de 33 de ani i-a cucerit pe spanioli, care l-au transferat imediat. Totuși, fotbalistul nu s-a regăsit în campionatul iberic, ajungând la Schalke 04 sub formă de împrumut, iar de-a lungul vremii a mai îmbrăcat tricoul celor de la Șahtior Donețk și Cracovia, în prezent fiind liber de contract. La echipa națională a Ucrainei numără 80 de selecții, iar în materie de cote de piață, „vârful” l-a avut în 2016, când valora nu mai puțin de 25 de milioane de euro, în prezent fiind aproximat, însă, la jumătate de milion de euro.

Transferuri pe bandă rulantă la fosta campioană a României

Ucraineanul ar fi al 10-lea fotbalist transferat, în această vară, la CFR Cluj, după Philip Otele, Vasile Mogoș, Cătălin Căbuz, Arlind Ajeti, Matija Boben, Durel Avounou, Ziv Morgan, Anton Krešić și Luca Mihai. De altfel, CFR Cluj se remarcă a fi una dintre cele mai active grupări românești, în materie de transferuri, numai miercuri anunțând două, iar în cazul lui Anton Krešić reușind să se impună la negocieri în fața lui FCSB. 
În noul sezon de Superliga României, CFR Cluj e lider în clasament, având două victorii din tot atâtea meciuri posibile - după ce a învins Poli Iași acasă, în runda inaugurală, cu 2-0, s-a impus și în deplasare în fața celor de la UTA Arad, vineri, cu 3-1. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net