Se va bate cu C. Ronaldo și Benzema: încă un român ia calea fotbalului saudit

Fotbalul saudit mai are un român angrenat, Alin Toșca lăsând în urmă „sportul rege” din Europa. Jucătorul în vârstă de 31 de ani a acceptat să îmbracă tricoul echipei Al-Riyadh, fiind deja prezentat oficial de către noul său club din Arabia Saudită.

Alin Toșca (dreapta) va juca un an în fotbalul saudit (FOTO: Getty Images)
Alin Toșca (dreapta) va juca un an în fotbalul saudit (FOTO: Getty Images)

„Din Balcani în tărâmul istoriei. Bun venit noului nostru luptător, Toșca”, au scris arabii pe contul lor de Twitter, alături de o scurtă compilație cu intervențiile fotbalistului. Românul va evolua la noua sa echipă sub formă de împrumut, în sezonul 2023/2024, urmând să se întoarcă la Benevento, clubul italian de care aparține. Gruparea la care activează Alina Toșca a promovat, la finalul sezonului precedent, în prima ligă saudită, astfel încât fotbalistul se va duela cu nume mari, precum Cristiano Ronaldo sau Karim Benzema. De altfel, Alin Toşca este al treilea român care activează în prima ligă saudită, după antrenorul Cosmin Contra, de la Damac FC şi fundaşul Andrei Burcă, proaspăt plecat de la CFR Cluj la Al-Okhdood, în liga secundă jucând și atacantul Alexandru Tudorie, la Al-Adalah. Totodată, Al-Riyadh a fost antrenată de Marian Bondrea, în perioada iulie 2010-februarie 2011.

Al patrulea român în fotbalul din Arabia Saudită

De-a lungul carierei sale, Alin Toșca a mai evoluat la FCSB II, Unirea Urziceni, Săgeata Năvodari, Viitorul Constanța, Betis, Benevento, PAOK Salonic și Gaziantep. Din lotul saudiților, cei mai scumpi jucători sunt mijlocașul ofensiv Knowledge Musona, în valoare de 700 de mii de euro și portarul Martín Campaña, estimat la 450 de mii de euro, ambii transferați în această vară. De altfel, vara aceasta, au ajuns în fotbalul saudit o serie de fotbaliști cunoscuți: Karim Benzema, N'Golo Kanté, Rúben Neves, Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy, Marcelo Brozović, Jota, Roberto Firmino sau Sergej Milinković-Savić, pe lângă Cristiano Ronaldo, venit de la începutul anului 2023, după ce a reușit să scape de Manchester United. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net