Zeci de mii de oameni au stat în ploaie la prezentarea lui Messi la Inter Miami

Zeci de mii de oameni au stat în ploaie, pentru a fi martori la oficializarea lui Lionel Messi la Inter Miami, noua sa echipă, patronată de David Beckham. Prezența argentinianului de șapte ori câștigător al Balonului de Aur și, recent, campion mondial, a stârnit un interes uriaș în rândul iubitorilor de fotbal, pe care nici măcar ploaia torențială, nici tunetele nu i-au făcut să dea înapoi.

Lionel Messi va evolua la Inter Miami, în următoarele două sezoane (FOTO: Getty Images)
Lionel Messi va evolua la Inter Miami, în următoarele două sezoane (FOTO: Getty Images)

După o întârziere de peste o oră, pe fondul condițiilor meteo neprietenoase, Lionel Messi și-a făcut apariția, zâmbitor, în tricoul alb-roz al celor de la Inter Miami, pe care îl va purta, în următoarele două sezoane. „Nu am nicio îndoială că ne vom simţi foarte bine, că vom avea momente frumoase şi că se vor întâmpla lucruri minunate. (...) Sunt foarte fericit că am ales să vin să joc în acest oraş cu familia mea, că am ales acest proiect”, a declarat sud-americanul, ovaționat de public.
La cei 36 de ani ai săi, Lionel Messi a lăsat în urmă colaborarea cu Paris Saint-Germain, unde ajunsese la final de contract, pentru a se alătura echipei din Florida, care deocamdată ocupă ultimul loc în regiunea sa din liga nord-americană de fotbal (MLS). „Am ajuns să locuiesc într-un hotel şi nu m-am simţit deloc bine. (...) Au fost doi ani în care nu am fost fericit, nu m-am bucurat, iar asta mi-a afectat viaţa de familie, am ratat multe lucruri în viaţa copiilor mei la şcoală”, a rezumat fotbalistul perioada petrecută la campioana Franței. 

Oamenii nu s-au lăsat descurajați nici de ploaia torențială, nici de tunete (FOTO: Getty Images)
Oamenii nu s-au lăsat descurajați nici de ploaia torențială, nici de tunete (FOTO: Getty Images)

Messi, pe urmele lui Pelé

Venirea argentinianului este o mutare uriașă, primul mare fotbalist venit în MLS fiind consemnat de transferul lui Pelé, brazilianul evoluând la New York Cosmos, între 1975 şi 1977. Mai târziu, Thierry Henry avea să-și dea mâna cu cei de la New York Red Bulls, pentru care juca între 2010 și 2014, lista fiind completată de Zlatan Ibrahimović la L.A. Galaxy, între 2018 și 2002 şi a lui David Beckham, la aceeași echipă, dar mai devreme, între 2007 și 2012. 

David Beckham (dreapta), unul dintre finanțatorii lui Inter Miami (FOTO: Getty Images)
David Beckham (dreapta), unul dintre finanțatorii lui Inter Miami (FOTO: Getty Images)

De altfel, implicarea lui David Beckham la Inter Miami „a cântărit greu” în ochii lui Lionel Messi și decizia lui de a-și da acceptul pentru transfer. „În urmă cu zece ani, când mi-am propus să înfiinţez o nouă echipă la Miami, am spus că este visul meu să aduc cei mai mari jucători din lume în acest oraş extraordinar (...) Nu aş putea fi mai mândru că un jucător de talia lui Leo s-a alăturat clubului nostru şi sunt, de asemenea, încântat să urez bun venit unui bun prieten şi familiei sale în comunitatea Inter Miami”, a fost declarația lui David Beckham. 
Mai departe, debutul lui Lionel Messi este preconizat să se întâmple pe 21 iulie, împotriva clubului mexican Cruz Azul, în cadrul Leagues Cup, un nou turneu între echipele din MLS şi liga mexicană. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net