Presa internațională, despre Ianis Hagi: „Calitățile sale nu sunt potrivite”

În contextul accidentării suferite la genunchi, care l-a ținut departe de terenul de fotbal mai bine de un an, cifrele lui Ianis Hagi la Rangers nu sunt foarte generoase. Fotbalistul de 24 de de ani a apucat să evolueze în doar 11 partide și să înscrie o singură dată pentru formația din Scoția, în ultimul sezon, așa încât zvonurile despre un eventual transfer sau nemulțumirile nu au întârziat să apară. 

Ianis Hagi (în albastru) a avut o perioadă dificilă la Glasgow Rangers (FOTO: EPA)
Ianis Hagi (în albastru) a avut o perioadă dificilă la Glasgow Rangers (FOTO: EPA)

Presa din Marea Britanie a consemnat că antrenorul lui Glasgow Rangers, Michael Beale, vrea să schimbe tactica, iar noul sistem implementat s-ar putea putea să nu-l avantajeze pe român.
„Este imperativ să precizăm că îndoielile legate de viitorul său nu au legătură cu abilitățile de necontestat ale românului, însă se află în fața unei concurențe puternice pentru minute, în sezonul următor. E de așteptat ca Beale să alinieze formația în sistemul 4-3-1-2, așa cum a făcut-o, spre finalul sezonului, iar Rangers dispune de mulți mijlocași ofensivi, cea mai bună poziție a lui Hagi. În timp ce calitățile lui Hagi sunt potrivite rolului unui decar în sistemul preferat de Beale, românul ar putea ușor juca numărul opt, în meciurile în care Rangers e de așteptat să domine. Cu toate astea, lotul este supraîncărcat pe cele două poziții, iar asta creează o problemă pentru Hagi. Hagi posedă abilitățile de a concura pentru postul de titular, iar un pre-sezon complet va fi esențial în acest sens, pentru a-și construi forma fizică, după ce a ratat aproape un an din cauza accidentării”, notează cei de la rangersreview.co.uk.

I s-ar fi găsit deja un înlocuitor

În contextul unui eventual transfer, cota de piață a lui Ianis Hagi, potrivit Transfermarkt, este de 3,5 milioane de lire sterline. „Rangers este pregătită să îl vândă pe Ianis Hagi, în această vară, deși tocmai i-a prelungit contractul, în luna decembrie”, speculează scoțienii. Zvonurile indică faptul că Rangers i-ar fi găsit deja un înlocuitor lui Hagi Jr., formația antrenată de Michael Beale înțelegându-se deja cu Atalanta pentru transferul danezului Sam Lammers, în vârstă de 26 de ani, în schimbul aceleiași sume cu care este cotat românul. Teoretic, fotbalistul și-a dat acordul să vină pe Ibrox, fiind doar o chestiune de timp și de vizită medicală, până să se alăture echipei.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net