Buffon, dorit în fotbalul saudit la 45 de ani. Suma pusă în joc e uriașă

Gianluigi Buffon continuă să stârnească interesul în „sportul rege”, chiar și la 45 de ani, portarul legitimat la Parma primind o ofertă considerabilă din fotbalul saudit. Potrivit celor de la „Corriere dello Sport”, fotbalistului i s-a propus un venit anual de 30 de milioane de euro, pentru a accepta să îmbrace tricoul unei echipe din Pro League.

Gianluigi Buffon evoluează la Parma, acolo unde și-a și început cariera (FOTO: Getty Images)
Gianluigi Buffon evoluează la Parma, acolo unde și-a și început cariera (FOTO: Getty Images)

„Gianluigi Buffon se află la o răscruce de drumuri. În câteva zile, va trebui să își decidă viitorul. Fie să părăsească definitiv fotbalul, fie să continue să joace la Parma, unde are contract, până în 2024, fie să își încheie cariera în Arabia Saudită. Ce-i drept, într-un campionat care fascinează și atrage multe nume mari din fotbalul european, în ultima vreme. Portarul, care a jucat un singur sezon în străinătate, la PSG, a primit o ofertă de 30 de milioane de euro. El ar fi al doilea italian care pleacă să joace în Saudi Pro League, după Sebastian Giovinco, care a îmbrăcat tricoul lui Al-Hilal, între 2019 și 2021. Și acum? Trebuie spus: totul este în mâinile lui Gigi”, notează publicația italiană.

Sâcâit de probleme de sănătate și accidentări

Un eventual transfer ar putea însemna o schimbare benefică pentru italian, care s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate și accidentări. Din pricina acestora, în ultimul sezon, Buffon a adunat doar 17 apariții în eșalonul secund din Italia, iar gruparea lui a ratat revenirea în Serie A. De altfel, la Parma sunt legitimați și Valentin Mihăilă și Denis Man. 
Campion mondial cu Italia, în 2006, Buffon este legat sentimental de Parma, echipă la care a debutat, în 1995 și despre care se zvonea că va fi și cea la care își va încheia cariera. Palmaresul său numără 28 de trofee, atât la nivel de echipă de club, cât și de echipă națională, nouă dintre acestea fiind titluri cucerite alături de Juventus Torino, împreună cu „Bătrâna Doamnă” evoluând și în trei finale de Liga Campionilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net