Cu casa plină: FCSB înfruntă Dinamo, în derbiul din Superliga României

FCSB și Dinamo se înfruntă, sâmbătă, de la ora 21.30, duelul fiind televizat de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. În ciuda încercărilor oficialilor de la FCSB, echipa nu a primit acceptul de a juca pe Stadionul Steaua, partida cu alb-roșii urmând să se dispute pe Arcul de Triumf.

FCSB înfruntă Dinamo, sâmbătă (FOTO: Sportpictures)
FCSB înfruntă Dinamo, sâmbătă (FOTO: Sportpictures)

E de așteptat ca meciul să se desfășoare pe o arenă plină până la refuz, aproximativ 7.500 de oameni fiind preconizați la fața locului. În vederea meciului cu Dinamo, echipa din Berceni vine cu un moral bun, după victoria cu FCU Craiova 1948, însă antrenorul lui FCSB, Elias Charalambous, nu are la dispoziție întreg lotul, Darius Olaru și Florinel Coman confruntându-se cu probleme medicale. „Contează cel mai mult ce fac jucătorii pe teren. Dinamo e o echipă bună, va fi un derbi. Dar nu contează pe ce stadion vom juca, cel mai mult contează efortul jucătorilor pe teren, așa vom câștiga meciul. Vreau să le mulțumesc fanilor pentru sprijin, vom încerca să facem totul pentru a fi mai buni, în acest sezon. Avem nevoie de ei în fiecare meci”, a prefațat meciul Elias Charalambous. De cealaltă parte, Dinamo este proaspăt revenită în primul eșalon românesc, reușind să promoveze din liga secundă, alb-roșii venind după o înfrângere în runda inaugurală, în fața celor de la CSU Craiova.

FCSB, de șase ori mai valoroasă decât Dinamo

Din punct de vedere valoric, FCSB este superioară lui Dinamo, fiind de șase ori peste alb-roșii - fotbaliștii lui Elias Charalambous ating o valoare de aproape 32 de milioane de euro. Cel mai bine cotat este Darius Olaru, a cărui valoare depășește cinci milioane de euro, urmat de Octavian Popescu, cotat cu 3,8 milioane de euro și Florinel Coman cu 3,5 milioane de euro.Comparativ, jucătorii lui Dinamo abia dacă trec cumulat de cinci milioane de euro. Cel mai bine stă Cristian Costin, valoarea estimată fiind la 600 de mii de euro, urmat de francezul Lamine Ghezali cu 350.000 de euro și proaspătul venit portar sloven Adnan Golubović cu 300 de mii de euro. În plus, Dinamo are dezvantajul unor tensiuni în rândul clubului, trecând printr-o serie de schimbări administrative. „Mă afectează această tevatură. Am încercat să fiu liantul între acționari și administratori, dar din păcate nu am reușit. Jucătorii trag și ei cu coada ochiului, dar nu ar trebui să îi afecteze”, a declarat tehnicianul alb-roșilor, Ovidiu Burcă.
Duelul dintre FCSB și Dinamo va fi arbitrat de către Sebastian Colțescu, „fluierașul” de 46 de ani urmând să atingă o „bornă” importantă: meciul cu numărul 370 în prima ligă, de altfel conducând topul „centralilor” în activitate, fiind urmat de István Kovács (329 de partide) și Ovidiu Hațegan (295). Cu Sebastian Colțescu arbitru, FCSB a câștigat de 32 de ori, a obținut 10 egaluri și a pierdut în nouă dăți. De cealaltă parte, Dinamo a fost arbitrată de Colțescu de 41 de ori, iar bilanțul „câinilor” este unul pozitiv: 21 de victorii, șapte remize și 13 înfrângeri. Ultimele trei confruntări dintre cele două grupări au fost arbitrate de către Ovidiu Hațegan și István Kovács, românii cel mai bine cotați, în acest moment, la nivel de UEFA și FIFA.

Se pregătește de cupele europene

Dacă Dinamo e proaspăt promovată în Superliga României, FCSB are în față un parcurs european. La patru zile distanță de duelul cu alb-roșii, echipa din Berceni are programat meciul din turul secund preliminar al Conference League, urmând să dispute deplasarea cu ȚSKA 1948 Sofia. Partida se joacă, miercuri, de la 20.30, fiind televizată de Antena 1, iar manșa retur este programată pe 3 august, de la ora 20.00, pe același stadion - Arcul de Triumf.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net