România, candidată pentru a găzdui o nouă finală de Liga Europa la București

România și-a trecut numele pe lista țărilor doritoare pentru a găzdui o finală de Liga Europa, iar candidatura sa a fost confirmată, marți, de către UEFA. Este vorba despre ultimele acte ale edițiilor din 2026 și 2027 și, potrivit forului european, „declarațiile de interese nu sunt obligatorii, iar propunerile finale vor trebui să fie transmise împreună cu dosarele de licitație, până la 21 februarie 2024”.

România ar putea găzdui încă o finală de Liga Europa (FOTO: Getty Images)
România ar putea găzdui încă o finală de Liga Europa (FOTO: Getty Images)

Dacă îi va fi acceptată cererea, pentru România va fi cea de-a doua finală de Liga Europa găzduită în țara noastră, după cea din 9 mai 2012, când Atlético Madrid și Athletic Bilbao și-au disputat trofeu din marea finală, meciul fiind 3-0 în favoarea celei dintâi. România se va duela, pentru organizarea meciului, cu Germania (Düsseldorf/Frankfurt/Gelsenkirchen/Leipzig/Stuttgart), Scoția (Glasgow) și Turcia (Istanbul).
În urma candidaturilor depuse, Comitetul Executiv al UEFA va numi asociațiile gazdă, în luna mai a anului 2024. Între timp, în ceea ce privește următoarele două ediții, se știu deja gazdele ultimului act din Liga Europa: orașul irlandez Dublin în 2024 și cel spaniol Bilbao în 2025.

Cine se întrece pentru finalele din Liga Campionilor

„FRF a demonstrat că și-a dezvoltat capacitatea de organizare devenind un partener competitiv pentru UEFA în circuitul fotbalului european, iar acum ne dorim să trecem într-o nouă etapă care să marcheze, în continuare, dezvoltarea fotbalului românesc. (...) Ne dorim ca acest eveniment sportiv major găzduit de țara noastră să reprezinte oportunitatea de a construi o sinergie între Guvernul României, Primăria Municipiului București și întregul ecosistem fotbalistic din țara noastră în jurul unor obiective strategice în plan sportiv”, este declarația atribuită de frf.ro pentru președintele de la Federația Română de Fotbal, Răzvan Burleanu. 
Cât despre finalele din Liga Campionilor, atât pentru 2026, cât și pentru 2027, există două țări care și-au arătat intenția: Italia (Milano) și Ungaria (Budapesta), iar pentru Conference League se întrec Elveția (Geneva), Germania (Leipzig), Israel (Ierusalim), Norvegia (Oslo), Scoția (Glasgow) și Turcia (Istanbul).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net