Gică Hagi dă lovitura: „perla” sa ajunge în Premier League. Cât câștigă Farul

Ultima actualizare:

Zvonurile s-au adeverit și plecarea lui Adrian Mazilu de la Farul Constanța a devenit realitate: „perla” echipei lui Gheorghe Hagi va ajunge în Premier League, după ce a semnat cu Brighton&Hove Albion FC.

Adrian Mazilu (albastru) va ajunge în Premier League (FOTO: Sportpictures)
Adrian Mazilu (albastru) va ajunge în Premier League (FOTO: Sportpictures)

De altfel, atacantul de 17 ani s-a pozat deja în tricoul noii echipe, la care va ajunge, începând cu luna ianuarie 2024. Pentru această mutare, campioana României va primi trei milioane de euro, iar fotbalistul român va evolua la o formație care a încheiat pe locul șase, sezonul trecut, urmând să fie antrenat de un fost fotbalist de la CFR Cluj, Roberto De Zerbi.
Transferul a fost anunțat de jurnalist Fabrizio Romano, care a notat pe Twitter: „Fotbalistul roman Adrian Mazilu a semnat cu Brighton, afacerea e gata! Se va alătura clubului, în ianuarie 2024 - suma de transfer este de trei milioane de euro. Aici (n.r. în fotografie), agentul Fulco van Kooperen, implicat în negocierile dintre cluburi, împreună cu legenda Hagi, Mazilu și Sam Jewell de la Brighton”.

Fotbalistul s-a pozat deja cu tricoul noii sale echipe (FOTO: Twitter)
Fotbalistul s-a pozat deja cu tricoul noii sale echipe (FOTO: Twitter)

Adrian Mazilu a avut un sezon excelent la Farul Constanța, debutând în Superliga României și punând umărul la titlul cucerit de echipa lui Gică Hagi. Cifrele sale în campionat sunt de 19 meciuri, în care a marcat de șase ori și a oferit o pasă decisivă. Evoluțiile sale s-au reflectat și în creșterea cotei sale, aproximată de Transfermarkt: jucătorul a avansat de la 25.000 de euro la 1,3 milioane de euro. „Am început fotbalul aici, de la șase ani și sper să rămân în continuare, să am evoluții cât mai bune. Mi-aș dori să ajung în Premier League, îmi place foarte mult campionatul. Idolul meu e Messi”, declara Adrian Mazilu, într-una din conferințele de presă, din sezonul trecut.
Fotbalistul este cel de-al patrulea român care îmbracă tricoul formației din Anglia, după legenda stelistă Ștefan Iovan și, ceva mai târziu, venirile lui Florin Andone și Tudor Băluță, cei din urmă negăsindu-și locul la echipă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net