CFR Cluj joacă joi în Liga Europa pentru 570.000 de euro

Ultima actualizare:

    Debeljuh este cel mai în formă atacant al formației CFR ClujFOTO: Sportpictures.eu
Debeljuh este cel mai în formă atacant al formației CFR ClujFOTO: Sportpictures.eu

CFR Cluj va începe joi al doilea sezon consecutiv în grupele Ligii Europa. Ardelenii vor începe cursa spre ”primăvara europeană” la Sofia, contra formației locale ȚSKA, într-o partidă programată de la ora 19.55 și televizată pe Telekom Sport, Digi Sport și Look Sport.

Pentru prima dată în istoria ei, CFR Cluj a avut noroc la tragerea la sorți a unei grupe europene. AS Roma, Young Boys Berna și ȚSKA Sofia sunt cele trei adversare ale echipei noastre, iar obiectivul propus, clasarea pe unul dintre primele două locuri este pe deplin realizabil, românii fiind, măcar pe hârtie, favoriți în fața bulgarilor și elvețienilor. Tocmai de aceea, partida de diseară este una foarte importantă pentru elevii lui Dan Petrescu. Ei pornesc cu prima șansă la victorie și, implicit, la încasareea cecului de 570.000 de euro, suma cu care este recompensat fiecare succes din grupă. Nici egalul nu e de lepădat din punct de vedere financiar, fiecare remiză aducând câte 190.000 de euro în conturile clubului.

Cele două echipe vin cu stări de spirit diferite după ultimele meciuri disputate în campionat. Dacă CFR s-a impus cu 2-1 în fața celor de la FC Botoșani, ȚSKA Sofia a remizat acasă cu Beroe Stara Zagora, scor 1-1.

Chiar dacă gazdele vor avea susținerea fanilor, oficialitățile locale permițând intrarea pe stadion a 12.000 de spectatori, adică 30% din capacitatea arenei, tot jucătorii noștri pornesc favoriți. Singura problemă a lui Dan Petrescu, în afară de teama lui proverbială față de fiecare adversar pe care urmează să-l întâlnească, este înlocuirea lui Bordeianu, vândut în Arabia Saudită pentru 1,2 milioane de euro. ”Avem probleme de lot, înainte de a pleca Bordeianu eu îmi doream doi jucători, unul chiar pe acea poziție. Acum am rămas practic descoperiți. Sunt foarte îngrijorat, și fără virus eram îngrijorat, dar acum sunt și mai și, e posibil la unele meciuri să nu ai nici 11 jucători dacă vine iar virusul”, a declarat Dan Petrescu.

Pentru acest meci, ”Bursucul” nu are însă de ce să-și facă griji, pentru că are toți jucătorii valizi, inclusiv pe fundașul-golgheter Vinicius, cel care în weekend a adus o nouă victorie echipei sale.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net