Confesiunile lui Edi Iordănescu: ”Sunt cel mai mare critic al meu”

Ultima actualizare:

Edward Iordănescu, selecționerul naționalei României, a avut o primă intervenție televizată din noua sa postură. El a atins mai multe subiecte într-un interviu acordat pentru Pro X. Iată-le pe cele mai importante.

Edi Iordănescu e noul selecționer (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu e noul selecționer (FOTO: Sportpictures)

Despre staff-ul său. ”Mi-am propus ca la sfârşitul săptămânii acesteia, sau la începutul săptămânii viitoare, să fie stafful complet. Nu pot da nume, am abordat o altă strategie, multe speculaţii au fost departe de realitate. Am apelat mai mulţi antrenori, care, din punctul meu de vedere, pot îndeplini acest rol. Aşa cum am făcut la poziţia de preparatori fizici. Şi preparatorul fizic a plecat. Vom avea doi analişti video, doi preparatori fizici şi încă un secund, pe lângă Florin Constantinovici şi Leo Toader. La începutul săptămânii viitoare, staff-ul va fi complet. Am băut o cafea, am discutat, despre cum văd cum ei lucruri. Vreau să aleg ce trebuie. Asta nu înseamnă că nu pot fi 4-5 antrenori care să îndeplinească acest rol, dar merg şi pe feeling. Decizia îmi aparţine în exclusivitate. Eu am dorit continuitate. Am ales ca Leo Toader şi Constantinovici să continue, am considerat că sunt persoanele potrivite şi pot face o trecere mai uşoară şi pentru mine. Pe parcurs, cunoscând foarte bine grupul de jucători, mă pot ajuta. La restul de staff am avut mână liberă”.

Despre ce îl recomandă ca selecționer. ”Nu fac paralelă între mine şi alţi antrenori, ţine de colegialitate, nu există antrenori buni sau răi, ci competivitate. Am o serie de atuuri care mă recomandă pentru funcţia aceasta. Am 11-12 ani de când sunt activ, mereu m-am documentat, sunt format aici, cunosc foarte biune competiţia, jucătorii, am antrenat cele mai bune echipe din Liga 1. Am mers cu 4 echipe diferite în play-off, dacă rămâneam la FCSB era a cincea. Am construit echipe de la zero, în condiţii foarte grele, cum ar fi la Pandurii, la Astra. Continui să mă dezvolt profesional, mă simt pregătit, vreau să-l valorific la maximum”.

Edi Iordănescu a antrenat ultima dată pe FCSB (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu a antrenat ultima dată pe FCSB (FOTO: Sportpictures)

Despre criticile primite de la alți antrenori. ”Vreau să recâştigăm încrederea şi sprijinul publicului şi împreună să devenim competitivi. Am văzut că şi nea Piţi a spus că trebuie să lucrez la psihic, să fiu mai stabil pe poziţii. Cu tot respectul pentru dânsul, la experienţa dânsului, cred că s-a hazardat în afirmaţia făcută. Ştie foarte bine că sunt cazuri şi cazuri, situaţii din care nu pot ieşi.  Dânsul a stat la Craiova câteva luni şi nu cred că a plecat din cauza psihicului, ci poate pentru că şi-a dat seama de condiţiile de acolo. Sunt impulsiv, e adevărat, am fost, m-am mai temperat. Orgolios, poate uneori dus la extrem şi în defavoarea echipei mele, dar au fost şi momente parcurse cu brio.  Sunt cel mai mare critic al meu, o spun cu tărie. Sunt şi multe critici care sunt susţinute şi au fundament, sunt sigur de asta, dar încerc să fiu cât mai competitiv, să mă maturizez cât mai repede. Dacă faci o comparaţie între Edi Iordănescu azi şi Edi Iordănescu de acum 6-7 ani, cred că sunt nişte diferenţe, nişte lucruri pe care le-am corectat şi îmbunătăţit”.

Edi Iordănescu s-a întâlnit cu foștii selecționeri

Despre relația cu Gigi Becali. ”Îmi doresc să fac şi muncă de teren cât mai complexă, să călătoresc, să merg, să discut, să ne dăm concursul, să lucrăm împreună pentru îmbunătăţirea fotbalului nostru. Voi avea discuţii şi cu patronul FCSB, l-am asigurat de verticalitatea mea totală şi de faptul că nu vor exista resentimente. N-are nicio legătură, primează interesul naţionalei”.

Despre discuțiile cu foștii selecționeri. ”Mirel a avut strategia lui, chiar l-am apelat şi l-am invitat la FRF. Am băut o cafea împreună, care s-a prelungit 3 ore. Îi mulţumesc pentru disponibilitate, a dat dovadă de un ataşament deosebit pentru naţională. A fost o discuţie foarte constructivă. L-am apelat şi pe Cosmin, va fi o discuţie de la distanţă cu el. E angrenat într-un proiect în Arabia Saudită şi face lucruri foarte bune acolo, e pe primul loc. E mai puţin important orgoliul meu şi primează interesul naţionalei. Mărturisesc că am primit foarte mult feedback. Chiar dacă rezultatele în perioada Mirel sau Cosmin n-au dus la calificările aşteptate de noi toţi, sunt şi lucruri bune pe care le-au făcut şi n-au ieşit foarte mult în evidenţă”.

Mirel Rădoi a condus naționala până la 30 noiembrie 2021 (FOTO: Sportpictures)
Mirel Rădoi a condus naționala până la 30 noiembrie 2021 (FOTO: Sportpictures)

Iordănescu jr. i-a răspuns lui Boloni

Despre atacurile lui Ladislau Boloni. ”N-am vorbit. Am văzut că domnia sa a vorbit de mine mai mult public, dar are tot respectul meu. E o poză deosebită, nu o aveam. Acum o am şi eu din spaţiul public. Probabil aveam 5-6 ani, o perioadă deosebită care m-a ajutat foarte mult în dezvoltarea mea. A fost a doua casă a mea în Ghencea şi am copilărit printre nişte jucători excepţionali. Mi-aduc foarte bine aminte, la etajul 1 avea cabinetul. Întâmplător am văzut 2-3 jucători, colegi care au ieşit după anumite lucrări şi nu erau într-o stare foarte bună. Erau destul de traumatizaţi şi m-a marcat. Când a avut o solicitare tatăl meu să mă verifice şi pe mine, am refuzat şi am ameninţat că nu mai merg niciodată în Ghencea dacă mă trimite la dentist. Îmi doresc, cred şi sper ca antrenorii din generaţia înaintată să nu cumva să cadă în greşeala să dezvolte o fobie pentru noi, antrenorii tineri. Dacă Boloni şi-a dorit cu adevărat această poziţie, nu ştiu de ce nu s-a materializat. Nu vreau să mă încarc cu lucruri negative. Eu cred foarte tare în potenţialul fotbalistului român”.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net