Edi Iordănescu răspune acuzațiilor lui Marin Condescu: „Nu sunt șantajabil!”

Ultima actualizare:

La câteva zile după ce Edward Iordănescu a fost desemnat antrenor al echipei de fotbal a României, în spațiul public a intervenit fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Pandurii Târgu Jiu. Marin Condescu a declanşat un scandal de proporţii publicând o scrisoare în care i-a acuzat pe Edi Iordănescu şi Narcis Răducan că au prejudiciat clubul gorjean.

Edi Iordănescu a fost antrenor la Pandurii Târgu Jiu între 2014 şi 2016 (Foto: sportpictures.eu)
Edi Iordănescu a fost antrenor la Pandurii Târgu Jiu între 2014 şi 2016 (Foto: sportpictures.eu)

Condescu a precizat, mai exact, că aceștia au câștigat 17.500, respectiv 32.000 de euro lunar. "Acum o săptămână, domnul (Edi) Iordănescu şi domnul (Narcis) Răducan au introdus la Tribunalul Gorj cererea pentru falimentul clubului. Au fost mai mulţi jucători, Sânmărtean, Răduţ, Stanca, care au înteles momentul dificil prin care trece clubul şi au renuntat la 25% din sumele încasate la masa credală, acceptând să plătim 10% până la 31 martie, urmând ca 65% să încaseze până la 31 iulie 2022. Jucătorii, care erau îndreptăţiţi, dar au înţeles lucrurile, dar aceste cereri de faliment blochează plata restanţelor salariale. Am făcut acest demers pentru a arăta adevărata faţă a acestor oameni. Domnul Iordănescu, pentru 11.500 de euro, cere falimentul clubului. Din punctul de vedere al clubului, domnul Răducan nu mai are nimic de încasat, pentru că instanţa a anulat contractul dânsului. În acest moment, clubul Pandurii are în cont 2,8 milioane de lei, dar nu poate să facă plăţi până când instanţa nu va decide în privinţa acestor contestaţii. În privinţa domnului Iordănescu, în cele 15 luni cât a stat, câştigând aproximativ 17.500 de euro pe lună, cere falimentul clubului pentru 0,05% din suma încasată la Pandurii", a afirmat Marin Condescu.

Antrenor la Pandurii Târgu Jiu între 2014 şi 2016, Edi Iordănescu a postat următorul răspuns pe Facebook: “Printr-o coincidenţă bizară, atacul dlui. Condescu a venit la puţine zile de la numirea mea ca selecţioner, ceea ce mă face să mă întreb dacă acesta nu are ca şi cauză nostalgia vremurilor demult apuse în care dl. Condescu era mult mai vizibil în spaţiul public, iar cuvintele dânsului aveau un anumit impact şi întrebarea este, de ce a tăcut 8 ani de zile în acest caz!?”

După ce a subliniat că poziţia lui profesională îl obligă să răspundă, selecționerul a considerat că Marin Condescu a aruncat în spaţiul public o serie de acuze nereale: ”Resping cu fermitate acuzele şi insinuările şi, din acest moment, nu voi mai discuta pe subiectul <<intervenţia politică>> indiferent în cel fel şi cine îl provoacă. Am avut o poziţie clară la conferinţa de presă, rămâne neschimbată. Atenţia mea se îndreaptă exclusiv către obiectivele echipei naţionale. Pentru a lămuri lucrurile, măcar pe scurt, cea mai mare pondere a remuneraţiei mele la Pandurii a fost constituită din bonusurile pentru performanţele realizate - salvarea de la retrogradare (am preluat echipa în decembrie, de pe loc retrogradabil), calificarea în finala cupei ligii, în primul an de contract, şi intrarea în play-off, clasarea pe podium, calificarea în cupele europene, în anul doi de contract. Salariul lunar a fost de 8.000 euro şi nu de peste 17.000 cum insinuează domnul Condescu”.

Iordănescu Junior a subliniat, totodată, că „munca mea, împreună cu cea a jucătorilor şi a conducerii de la acea vreme, a produs performanţe istorice, lucru ce a atras fonduri importante pentru club”, a spus acesta, iar apoi a precizat că „suma cu care m-am înscris la masa credală a fost stabilită prin Hotărâre a CNSL a FRF în anul 2016. Cereri similare celei depuse de mine în cadrul procedurii de insolvenţă au fost formulate de persoane la fel de apropiate de Pandurii, persoane care , în opinia mea, au făcut cel putin la fel de mult pentru Pandurii ca si mine, Dl. Grigoraş, Narcis Raducan, Herea, Acsinte, Nistor, Unguruşan şi lista poate continua. Pentru jucătorii, foştii antrenori şi membrii ai staffului, prioritatea în a li se plăti salariile şi celelalte drepturi pentru care au muncit, a fost „îngheţată” pentru 6 ani, timp în care dl. Condescu nu a transmis nicio scrisoare deschisă, nu ne-a contactat pe niciunul şi nici nu a militat în vreun fel pentru drepturile noastre”.

Fostul antrenor de la Panduri a menționat, totodată, că ”dl. Condescu a omis şi omite, în mod convenabil, să amintească de sumele pe care dânsul le-a încasat în ultimul timp de la Pandurii. Spre deosebire de susţinerile dlui. Condescu, afirmaţiile mele pot fi verificate cu uşurinţă, de oricine accesează portalul instanţelor de judecată sau Buletinul Procedurilor de Insolvenţă”.

Edward Iordănescu spune că atacul lui Condescu e legat de faptul că a fost numit selecționer
Edward Iordănescu spune că atacul lui Condescu e legat de faptul că a fost numit selecționer

Edward Iordănescu vrea să cedeze creanța fanilor Pandurii

Edi Iordănescu a făcut și un anunț în postarea lui: ”Sunt pregătit să îmi cedez în întregime creanţa înscrisă la masa credală către asociaţia suporterilor Pandurii, clubul pe care suporterii îl urmează şi îl iubesc, sigla clubului, aparţinându-le lor, prin hotărâre judecătorească. Îi reamintesc public Dlui. Condescu, că încercările sale de şantaj şi coerciţie la adresa mea, prin telefoane şi mesaje, către mine direct sau transmise cunoscuţilor mei, în care mă ameninţa că îmi distruge imaginea, acţiuni pe care le-a demarat de ceva timp, nu au avut şi nu vor avea rezultatul scontat de dânsul, pentru simplu fapt că nu sunt şantajabil!”.

Marin Condescu a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Pandurii Târgu Jiu
Marin Condescu a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Pandurii Târgu Jiu

De asemenea, selecționerul s-a referit și la rolul lui Narcis Răducanu ”în proiectul nostru, afirm cu toată responsabilitatea ca a reprezentat o valoare adăugată muncii mele, că toate acțiunile sale manageriale au fost în spiritul eficienței clubului și că permanent a fost în asentimentul membrilor asociați pe care îi informa cu toate deciziile sale”.

În încheierea intervenției sale, Edward Iordănescu a concluzionat: ”Respectul pe care i-l port dlui Condescu pentru vârsta dânsului (din păcate doar pentru vârstă) mă împiedică să fac alte comentarii sau să demarez alte acţiuni, inclusiv de natură penală, cu care de altfel dl. Condescu s-a mai întâlnit”.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net