Dezastru la Pandurii: "Am g─âsit ├«n conturi un leu ┼či 3.000 de euro!"

1 0 jpeg
Narcis R─âducanfoto: panduriics.ro

Pre┼čedintele clubului Pandurii, Narcis R─âducan, a vorbit pentru prima dat─â despre situa┼úia financiar─â a echipei ├«n momentul ├«n care a preluat-o ├«n vara anului 2015. Atunci ├«n frunte era Eugen P├«rvulescu, care preluase gestiunea ├«n decembrie 2014 de la Mihai Prunariu. Marin Condescu nu mai era pre┼čedinte din ianuarie 2014, iar acesta spune c─â are acte din care reiese c─â l─âsase clubul cu zero datorii la ANAF ┼či cu circa 3,5 milioane euro ├«n conturi. Cumva, to┼úi ace┼čti bani au disp─ârut.

"├Än contul clubului, ├«n 30.06.2015 era un leu, nu este nicio glum─â, la una din b─ânci, iar ├«n alt─â banc─â, cu tot ce era ├«n casierie, undeva ├«n jur de 3.000 de euro. Datoriile totale c─âtre ANAF, furnizori de servicii, bonusuri, ter┼úi, erau la suma de 9.380.000 de lei, ceea ce ├«nseamn─â undeva peste 2,2 milioane euro, ├«n mare. Am preluat atunci cu 14 juc─âtori care terminau contractele ┼či f─âr─â bani de achizi┼úii. Nu m-am pl├óns pentru c─â mi-am asumat, nu m-a obligat nimeni s─â vin pre┼čedinte la Pandurii ┼či cred c─â nu am stat r─âu deloc. Anul trecut am ├«ncasat cotiza┼úii de la membrii asocia┼úi 1,7 milioane euro, care ne-au deservit pentru urm─âtoarele ┼čase luni, plus drepturile tv de un milion de euro. Asta ├«nseamn─â sub 3 milioane ├«ncasate, la un buget total al clubului pe anul trecut la 6 milioane ┼či jum─âtate. ├Än acest moment bugetul e de 4,5 milioane, am f─âcut o reducere de 30%, iar drepturile tv, de la un milion de euro c├ót am ├«ncasat anul trecut, le-am adus la 2,5 milioane euro. Am ├«ncasat 1,2 milioane euro din transfer de juc─âtori ┼či alte 400.000 de euro de la UEFA ┼či participarea lui S─âpunaru la Campionatul EuropeanÔÇŁ, a declarat R─âducan, citat de cotidianul local "Pandurul".

Situa┼úia financiar─â a clubului s-a ├«nr─âut─â┼úit acum nu doar pentru c─â nu mai vine finan┼úarea de la Complexul Energetic Oltenia, ci ┼či pentru c─â gruparea gorjean─â a pierdut o ree┼čalonare a datoriilor pe care le avea la bugetul de stat. ÔÇ×Am mo┼čtenit o sum─â de 15.000 de euro lunar, ├«n urma unui control ANAF care stabilea un anumit prejudiciu, care poate fi pus ca ├«nc─ârc─âtur─â financiar─â la datorii. A fost stabilit un prejudiciu ├«n urma controlului pe vremea domnului pre┼čedinte Prunariu. Asta ├«nseamn─â c─â timp de cinci ani, lunar, clubul trebuia s─â pl─âteasc─â 15.000 de euro. Nu pl─âte┼čte aceast─â sum─â, cade e┼čalonarea. Asta s-a ├«nt├ómplat zilele acestea. A┼čtept cu ├«nfrigurare un plan din partea membrilor asocia┼úi, un plan de reorganizare, ca s─â putem func┼úiona mai departeÔÇŁ, a mai zis R─âducan. 

silviu silvius prigoana jpeg
Lucile Randon
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
anamaria prodan3 png
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
laura cosoi jpg
4 theo rose jpeg
jon snow si daenerys foto instagram
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
emma raducanu cluj jpeg
simona halep jpg
colaj anita alvarez 2 jpg
daniel onoriu jpeg
david popovici budapeste iunie 2022 png
collage ciuca popovici 2 jpg