Corvinul, direct în istorie: hunedorenii s-au calificat în finala Cupei României

Ultima actualizare:

Corvinul Hunedoara a devenit un fenomen în fotbalul românesc, echipa care a renăscut din propria cenușă reușind să se califice în finala Cupei României. Hunedorenii au învins, miercuri, pe teren propriu, cu 3-1, formaţia ilfoveană FC Voluntari, care nu și-a dat prea mult interesul, aliniind rezerve și concentrându-se pe lupta de la retrogradare în Superliga României.

Hunedorenii s-au calificat în finală pentru prima oară în istorie (FOTO: Sportpictures)
Hunedorenii s-au calificat în finală pentru prima oară în istorie (FOTO: Sportpictures)

Scorul a fost deschis de gazde, care au parcat prin Antonio Manolache ('20), însă ilfovenii au egalat prin Daniel Florea ('33), scorul fiind egal la pauză. În repriza secundă, hunedorenii au majorat prin Alexandru Neacșa ('61), iar Marius Coman „a închis” tabela ('72). Corvinul este cea dintâi formație care se va bate pentru trofeu și asigurându-și prezența în ultimul act sub privirile entuziasmate ale aproximativ 10.000 de oameni, care nu s-au lăsat deloc descurajați de ploaie. Hunedorenii vor juca pentru prima oară în istorie finala acestei competiţii, ceea ce este uluitor, dat fiind că, în urmă cu două decenii, erau desființați. De altfel, e pentru a 17-a oară în istoria competiției când o echipă din ligile inferioare ajunge în ultimul act.

Ar putea ajunge în cupele europene

Gruparea a avut un parcurs de excepție, învingându-le, printre altele, pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Chindia Târgovişte și chiar pe CFR Cluj. Cea de-a doua finalistă va fi stabilită, joi seara, la finalul meciului dintre  Oţelul Galaţi și Universitatea Cluj, disputat pe stadionul celei dintâi. Finala competiției se va desfăşura în data de 15 mai, pe stadionul Municipal din Sibiu.
Interesant este că tabloul din Cupa României aduce în centrul atenției un scenariu ieșit din comun: Corvinul ar putea ajunge în cupele europene, cu toate că nu are drept de promovare în Superliga României, dat fiind că nu a obținut licență de prima divizie, însă are pentru competițiile continentale, ceea ce înseamnă că ar putea evolua în preliminariile Ligii Europa. Fondată inițial în anul 1921, Corvinul a fost dezafiliată de Federația Română de Fotbal, în 2004, pentru că avea datorii față de jucătorii săi, urmând o perioadă tulbure. Deși au succedat alte două echipe, niciuna nu a fost recunoscută drept continuatoare oficială, marca echipei fiind recuperată în 2021 de Municipiul Hunedoara, cu ocazia centenarului lui Corvinul, când administrația locală a obținut-o de la Octavian Marian, ultimul proprietar. Apoi, în vara anului 2022, ultima entitate activă, CS Hunedoara, a fuzionat cu marca originală FC Corvinul 1921, devenind succesorul clubului de fotbal inițial și reunind istoria Corvinulului din 2005 până în prezent.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net