Craiova şi-a primit eroii. A fost delir în Oltenia!

Ultima actualizare:

    Cele două finaliste din sezonul trecut n-au avut probleme în accederea din nou în sferturiFoto: Click!
Cele două finaliste din sezonul trecut n-au avut probleme în accederea din nou în sferturiFoto: Click!

Craiova a fost astăzi paralizată de manifestaţia de bucurie a suporterilor olteni, care au celebrat câştigarea primului trofeu intern după o pauză de un sfert de secol. Fotbaliştii de la CSU Craiova au fost aşteptaţi în Piaţa Centrală ca nişte adevăraţi eroi.

La Craiova fotbalul se mănâncă pe pâine, astfel că victoria din finala Cupei României (2-0 cu sibienii de la Hermannstadt) a fost primită cu un entuziasm de nedescris. Ultima dată când fanii din Oltenia a trăit asemenea sentimente s-a întâmplat în 1993, adică în urmă cu 25 de ani. Atunci, vechea Universitatea triumfa tot în Cupa României, 2-0 în finala cu Dacia Unirea Brăila, având în componenţă jucători precum Silviu Lung, Emil Săndoi sau Gică Craioveanu. Aşadar, vorbim de o aşteptare extrem de lungă, mulţi dintre jucătorii de la CSU nefiind nici măcar născuţi la acea dată.

Astăzi, Băluţă, Mitriţă şi ceilalţi eroi ai oltenilor au avut parte de o primire incendiară în Piaţa Centrală a Craiovei, asta după ce au traversat oraşul într-un autocar descoperit. Fotbaliştii au fost urcaţi pe o scenă, unde au desfăcut sticle de şampanie şi s-au „jucat” cu focul, aprinzând torţe şi fumigene, totul în ovaţiile şi cântecele celor peste 7.000 de oameni care au umplut piaţa până la refuz. „E bucuria lor, un sentiment pe care mulţi nu l-au trăit. Ştiam că Universitatea îşi va recâştiga suportul fanilor, fără ei n-am fi existat”, a declarat preşedintele clubului, Marcel Popescu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net