Debut de vis pentru CFR Cluj în grupele Ligii Europa: 2-0 la Sofia

Ultima actualizare:

    CFR Cluj a debutat cu victorie în grupa Ligii EuropaFOTO: EPA
CFR Cluj a debutat cu victorie în grupa Ligii EuropaFOTO: EPA

CFR Cluj a debutat cum nu se putea mai bine în grupa A a Ligii Europa. Victorie cu 2-0 în Bulgaria, cu ȚSKA Sofia, și ardelenii sunt pe primul loc în clasament după prima etapă. Săptămâna viitoare, ei vor juca acasă, cu elvețienii de la Young Boys Berna.

Dan Petrescu s-a temut, parcă, mai puțin de acest meci decât de altele din tururile precedente. Chiar dacă la conferința de presă a încercat să scoată în evidență punctele forte ale bulgarilor, el parcă nu a mai făcut-o cu atâta îndârjire. Iar această atitudine a fost explicabilă prin ce s-a întâmplat apoi pe teren. Acolo unde, chiar dacă gazdele meciului de aseară au avut un start furtunos de partidă - explicabil prin elanul primei participări după mult timp în grupele Ligii Europa, dar și prin numărul mare (12.000) de fani prezenți în tribună -ele și-au pierdut din elan pe parcurs. ”Pompierii” de serviciu ai stingerii acțiunilor de atac adverse au fost apărătorii noștri, Susic, Vinicius, Burcă și Camora, care au respins fiecare atac cu un calm dat doar de experiența participării cu succes anul trecut în aceeași competiție.

Dacă prima repriză a aparținut bulgarilor, cea de-a doua a fost de partea echipei noastre, care a și marcat foarte repede, prin Rondon. Acesta a fructificat, în minutul 53, cu capul, o centrare de pe partea stângă a lui Deac, devenind al doilea golgheter al clujenilor în cupele europene. Același Deac avea să stabilească scorul final, el transformând un penalty obținut în minutul 74 de Debeljuh. Astfel, internaționalul român și-a învins și ”demonul”, care se instalase în el după ce ratase un penalty în timpul meciului pierdut cu Dinamo Zagreb.

Românii și-au asigurat și 570.000 de euro

Cu această victorie, CFR și-a confirmat încă o dată statutul de specialistă în starturile grupelor cupelor europene. De fiecare dată până acum, clujenii au debutat cu victorie în serie, indiferent că a fost vorba de Liga Campionilor sau, acum, de Liga Europa. Victoria de aseară, coroborată cu succesul obținut în deplasare cu scorul de 2-1 de AS Roma în fața lui Young Boys Berna (care a condus cu 1-0 la pauză) a dus echipa noastră pe primul loc în clasamentul grupei A. Mai mult, succesul a băgat în conturile clubului suma de 570.000 de euro, bani cu care UEFA recompensează fiecare victorie în grupe.

Următorul meci al formației antrenate de Dan Petrescu în Liga Europei va avea loc joi, pe propriul teren, împotriva elvețienilor de la Young Boys Berna. Iar un nou succes o va transforma pe CFR în favorită la ocuparea unuia dintre primele două locuri în clasament, calificante în ”primăvară”.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net