Decizia lui Bergodi, în cazul celor care au petrecut după înfrângerea Rapidului

Ultima actualizare:

Cei doi jucători rapidiști, Alexandru Albu şi Andrei Borza, care au fost surprinși petrecând în club, după înfrângerea suferită de giuleșteni în deplasarea de la Politehnica Iași, și-au aflat sancțiunile, ocupantul postului de antrenor la formația de sub Podul Grant comentând situația și făcând apel la clemență. 

Cristiano Bergodi și-a început cel mai recent mandat la Rapid în vara trecută (FOTO: Sportpictures)
Cristiano Bergodi și-a început cel mai recent mandat la Rapid în vara trecută (FOTO: Sportpictures)

Într-o conferință organizată, marți, Cristiano Bergodi a tratat calm episodul, declarând: „Ei au primit o sancţiune financiară. Am avut o discuţie cu ei, unul mi-a scris, altul m-a sunat. Au înţeles bine că au greşit, dar nu o să îi tratăm ca pe nişte interlopi sau mai ştiu eu... Au greşit, ştiu şi ei că au greşit, vom vedea, zilele următoare, ce se întâmplă cu ei. Eu sunt o persoană care înţeleg. Am făcut şi eu greşeli, în trecut, ca jucător, când eram tânăr. Mă pun şi eu în locul lui Alex şi Andrei. Ei au înţeles, sunt foarte dezamăgiţi. Mi-au cerut iertare şi, atunci, vom vedea ce se va întâmpla, după acest meci. Ei oricum au luat o amendă, ceea ce e normal. Dar să nu îi tratăm ca şi cum s-a întâmplat un balamuc... Pentru că nu e problemă.

Se vor antrena cu echipa a doua a clubului 

Ei se antrenează, azi şi mâine, cu echipa a doua a clubului. Iar joi vom vedea. Eu am discutat cu ei, unul are 30 şi altul 18 ani... Până la urmă e fotbal, ce facem? Eu aş ierta orice persoană, pentru că din greşeli se învaţă. Probabil că vor creşte şi mai repede aşa, cel puţin Borza, care e un copil. Ce să facem, să le dăm în cap? Sunt doi jucători. Parcă au făcut ceva... Și sunt trataţi ca nişte interlopi. Sigur, ei sunt supăraţi, eu am fost supărat când am aflat. Nu e colegial ce au făcut. Le e ruşine şi lor, săracii, faţă de mine şi de colegi pentru ce au făcut. Sigur, nu aveau voie să facă asta, după acel meci. Mai ales că suporterii au venit şi au plecat dezamăgiţi. Măcar dacă se câştiga, te duci... suntem oameni cu inimă, nu suntem roboţi. Vom vedea în zilele următoare”.
Reamintim că Albu şi Borza au părăsit cantonamentul fără permisiune şi au mers într-un club de noapte, sâmbătă seara, după meciul cu Poli Iaşi, pierdut cu 1-3, în deplasare, în etapa a XXVII-a din Superliga României. La cei 30 de ani ai săi, mijlocașul defensiv Albu, în valoare de un milion de euro potrivit Transfermarkt, se află la formația vișinie din vara lui 2022, cifrele sale arătând 99 de meciuri, 12 goluri și șase assist-uri. De cealaltă parte, în vârstă de 18 ani, Borza este venit în vară la Rapid, de la Farul Constanța, răstimp în care a îmbrăcat tricoul giuleștean în 22 de meciuri, fundașul estimat la 1,5 milioane de euro oferind și o pasă de gol. 
Rapid se află pe locul trei în campionatul românesc, la 10 puncte distanță de liderul FCSB, având un bilanț de 13 victorii, nouă remize și cinci înfrângeri. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net