FCSB, victorie „chinuită” cu ultima clasată, după un meci cu trei eliminați

FCSB s-a chinuit cu ultima clasată din Superliga României, liderul campionatului abia câștigând confruntarea cu FC Botoșani, duminică, 3-2, în etapa cu numărul XXVII.

Florinel Coman (roșu) este al doilea cel mai bun marcator de la FCSB (FOTO: Sportpictures)
Florinel Coman (roșu) este al doilea cel mai bun marcator de la FCSB (FOTO: Sportpictures)

Cel care a deschis scorul a fost Florinel Coman, care n-a așteptat prea mult timp pentru „a sparge gheața” ('6), echipa sa intrând la pauză în avantaj. Repriza secundă a adus o „ploaie” de goluri: italianul Francesco Margiotta a fost cel care a oferit replica oaspeților ('47), golul său fiind inițial anulat, dar salvat de intervenția VAR, doar că jucătorul camerunez Joyskim Dawa a reușit să înscrie cu capul pentru FCSB ('71), pentru ca doar cinci minute mai târziu același Coman să majoreze avantajul. Botoșănenii au chibzuit să micșoreze diferența de scor în prelungirile meciului, mulțumită lui Reagy Ofosu ('90+4).

„Este o luptă de care pe care”

Autorul „dublei” pentru FCSB, Coman, a salutat rezistența eroică a ultimei clasate: „Ne gândeam că ne aşteaptă un meci greu, chiar dacă jucăm cu ultima clasată. Am început foarte bine meciul, ni l-am făcut uşor, cu gol în minutul șase. Am crezut că totul va fi cum ne doream, dar din păcate nu a fost aşa... Jocul a luat o întorsătură cu acel «roşu» al lui Nana, dar asta este... El este la primul meci ca titular, ne pare rău pentru el. L-am încurajat la pauză, a început să plângă. Important este că îşi doreşte! L-am văzut că suferea... Dacă Botoşani joacă aşa în fiecare meci, câştigă lejer play-out-ul! Eu îmi ajut echipa, nu sunt egoist, chiar dacă se mai spune lucrul ăsta. Mă bucur mult pentru mine, pentru echipă. A fost presiune, trebuie să simţim presiunea, să învăţăm să jucăm cu presiune, dacă vrem să câştigăm meciurile”. Cel de-al doilea marcator al grupării de lângă Capitală, care se află la doar o reușită diferență de golgheterul Darius Olaru, a mărturisit că „a gustat” pasul greșit făcut de Rapid, de sâmbătă, când giuleștenii s-au întors învinși de la Politehnica Iași, 1-3. „Ne-am bucurat de eşecul Rapidului, aşa cum şi ei se bucură la eşecurile noastre. Este o luptă «care pe care»! Cel mai important este că am reuşit să ieşim foarte bine. E normal să fie nervi, la fotbal dacă nu eşti nervos, mai bine stai acasă. Am avut «ieşiri», dar arbitrul din seara asta cred că a greşit la majoritatea fazelor”, și-a justificat comportamentul Coman.

Liga a II-a, Liga a III-a sau desființare

De cealaltă parte, tehnicianul oaspeților a fost neiertător, Bogdan Andone „tunând” în discursul de după meci. „Și dacă voiam, tot nu puteam să șutăm spre poartă! Am avut o mulțime de cartonașe galbene... Au venit jucătorii la pauză și mi-au spus să îi scot, pentru că o să le dea «roșu»! Voiam să fac cinci schimbări la pauză, erau avertizați jucători. Știam că inevitabilul se va produce, mai devreme sau mai târziu. Asta a fost tenta din minutul 10, de la cartonașul roșu primit de FCSB. Orice contact se pedepsea cu cartonașul galben. Cădeau în fața mea, fără să îi atingem!”, a răbufnit Andone, adăugând: „Cum să rezolv problemele? Ce să fac? Să intru eu și să joc? Le-am scris pe foaie, mare, cu roșu, să facem fault tactic. Etapa viitoare o să intru eu să fac marcaj. Liga a II-a va fi! Dacă nu se trezesc și nu realizează unde sunt, vor fi în Liga a II-a, Liga a III-a, dați afară sau desființați, dacă nu îi mai sponsorizează. Nu știu ce antrenor va putea să facă ceva cu ei. O spun încă o dată! Dacă nu se trezesc și nu vor mai mult, ultimul loc va fi pecetluit”.

„Parada” cartonașelor roșii

Disputată pe Arena Națională, partida a fost o paradă a eliminaților, arbitrul Cătălin Buși arătând nu mai puțin de trei cartonașe roșii în cel de-al treilea său meci arbitrat în acest sezon. Mai întâi, Nana Antwi a fost trimis afară din teren ('15) chiar în meciul său de debut, în urma unui fault dur - dacă inițial primise doar un „galben”, intervenția VAR a modificat decizia. În repriza secundă, oaspeții au rămas și ei în 10 oameni, Juan Kaprof părăsind suprafața de joc din pricina cumulului de cartonașe galbene ('56), ca în cele din urmă FCSB să aibă și al doilea eliminat, chiar pe golgheterul său, Darius Olaru, care a fost penalizat cu un cartonaș roșu ('86), inițial tot galben, dar schimbat de intervenția VAR.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net