Dinamo înfruntă FCSB, în meciul etapei din Superliga României

Ultima actualizare:

Dinamo are în față o confruntare dificilă cu FCSB, într-un meci care se anunță a fi unul greu pentru alb-roșii, partida din etapa a XVII-a din Superliga României fiind programată, duminică, de la ora 20.30, pe Arena Națională și televizată de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport.

FCSB pornește cu prima șansă (FOTO: Sportpictures)
FCSB pornește cu prima șansă (FOTO: Sportpictures)

Chiar dacă alb-roșii au parte de un sezon care îi pun la încercare și au reușit să câștige doar două meciuri din cele 16 jucate, până acum, tehnicianul lui Dinamo se bucură în continuare de „credit” din partea conducerii, aceasta din urmă declarând că are răbdarea pentru „a se construi” o echipă trainică, deadline-ul fiind sfârșitul sezonului.
„Noi nu facem astfel de calcule, nu ne-am propus un anumit număr de puncte, până la finalul anului. Ne propunem să practicăm un fotbal din ce în ce mai bun, să avem un sistem, care să funcționeze din ce în ce mai bine. Asta este cel mai important la creșterea unui club de fotbal sau a unei echipe! Evident că suntem în criză de rezultate, astfel că indiferent dacă vom câștiga acum, duminică, vor fi trei puncte importante, dar ele nu ne vor scoate din locul în care suntem. Ar fi doar un mic pas spre normalitatea clubului Dinamo. Deci nu ne facem calcule de puncte, ne facem calcule despre ce exprimăm noi în teren și cât de buni putem să fim de la zi la zi. E clar că ne trebuie puncte și nu punem jocul înaintea acestora. Dar dacă vom avea un joc bun, consistent, vom avea și puncte. Dacă nu, situația va fi gravă și analiza de la final de an va fi destul de tăioasă”, a consemnat administratorul echipei, Andrei Nicolescu, potrivit digisport.ro.
Cu toate că scenariile optimiste vorbeau despre revenirea lui Vlad Chiricheș în echipa FCSB-ului, fundașul va lipsi, cel mai probabil, încă patru luni - după ce a resimțit dureri și a suferit o intervenție chirurgicală în Finlanda, fiind de așteptat să fie apt pentru joc, în vederea partidelor din play-off. Totuși, formația de lângă Capitală are parte și de vești bune: absenți la ultima partidă cu FCU Craiova 1948, Alexandru Pantea, Andrea Compagno și Octavian Popescu vor putea reveni pe gazon, singurul indisponibil rămânând Valentin Crețu, suspendat după eliminarea din partida cu oltenii.

Vești bune pentru FCSB: mai mulți jucători, din nou disponibili

Situația din campionat e susținută întocmai și de valoarea jucătorilor: dacă Dinamo abia atinge 6,55 milioane de euro, în vreme ce Elias Charalambous are la dispoziție un lot de 30,1 milioane de euro. Și, dacă în cazul lui FCSB, gruparea se poate baza pe golgheterii săi, Darius Olaru (șapte reușite), Florinel Coman (șase), Damjan Djoković și Andrea Compagno (câte patru) pentru a înscrie, Dinamo nu stă la fel de grozav, alb-roșii avându-i drept cei mai buni marcatori pe jucătorul portughez Gonçalo Gregório (trei goluri), Andrei Bani și Dennis Politic (câte două).
Dacă FCSB ocupă locul întâi în Superliga României, cu 10 victorii, patru remize și două înfrângeri, Dinamo „se scaldă în ape mult mai tulburi”: gruparea lui Ovidiu Burcă se află pe a 15-a poziție din cele 16 posibile, cu doar 10 puncte în 16 meciuri, având un bilanț de numai două partide câștigate, patru egaluri și 10 meciuri pierdute.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net