Drama lui Iker Casillas: inima nu-l mai lasă să apere

Ultima actualizare:

    Iker Casillas
Iker Casillas

Portarul spaniol Iker Casillas şi-a revenit după infarctul suferit la antrenament, dar cariera sa e ca şi terminată.

Inima i-a jucat feste celebrului Iker Casillas, cel poreclit „Sfântul” pentru paradele din perioada în care juca la Real Madrid. Intervenţia chirurgicală l-ar putea forţa însă pe ibericul de 37 de ani să renunţe la activitatea de fotbalist.

Miercuri, 1 mai, la un banal antrenament al echipei de club, FC Porto, Casillas s-a prăbuşit pe teren ca urmare a unui infarct miocardic acut care i-a pus în pericol viaţa. Transportat de urgenţă la spital, celebrul portar spaniol a fost stabilizat, doctorii montându-i un stent cu care circulaţia sângelui a revenit la normal. „Totul e sub control, a fost o sperietură mare, dar am forţele intacte”, a transmis chiar Iker Casillas de pe patul de spital. Devenit indisponibil pentru tot restul sezonului, portarul spaniol va fi nevoit în curând să ia o decizie dureroasă. Mai exact, dacă va vrea să-şi pună din nou mânuşile de portar şi să apere la nivel înalt, Casillas trebuie să se gândească de două ori pentru că majoritatea cardiologilor recomandă în asemenea cazuri încheierea carierei. „Nu poţi să mai joci cu un stent coronarian, cu atât mai puţin ca portar. Iker va trăi o viaţă normală în continuare, dar trebuie să stea departe de sportul profesionist”, a declarat în presa din Spania unul dintre cei mai renumiţi doctori în domeniu. Chiar şi staff-ul medical al echipei FC Porto lasă de înţeles că portughezii nu vor risca să-l retrimită pe Casillas între buturi. „Trebuie monitorizat atent în condiţii de stres şi efort fizic. Vom discuta cu calm şi vom vedea dacă îşi va continua sau nu cariera. A fost un eveniment destul de grav, acum face primii paşi pentru recuperare”, a spus doctorul Nelson Puga. În urmă cu o lună şi jumătate, portarul care la 20 mai va împlini 38 de ani îşi prelungise contractul cu FC Porto până în vara lui 2021.

Sperietura a fost cel puţin la fel de mare şi pentru Sara Carbonero, frumoasa jurnalistă cu care Casillas formează un cuplu începând din anul 2009. În momentul infarctului, Sara se afla la muncă, la 800 de kilometri depărtare de Porto, în oraşul Tarifa din sudul Spaniei. „Diverse interviuri”, a postat ea pe Instagram cu puţin timp înainte de a afla teribila veste. Sara s-a întors cât a putut de repede în Portugalia, găsindu-şi soţul cu zâmbetul pe buze, aşa cum se poate vedea şi dintr-o fotografie cu cei doi din spital.

„După cum mi-a spus azi o bună prietenă, viaţa are modalităţi ciudate de a ne reaminti că trebuie trăită în fiecare clipă” a fost lecţia învăţată de Sara, împărtăşită cu numeroşii ei admiratori de pe reţelele de socializare. Iker şi Sara s-au căsătorit în 2016 şi au împreună doi băieţei, Martin şi Lucas, de 5, respectiv 3 ani.

În cei 20 de ani de carieră la seniori, Iker Casillas a jucat în 1.124 de meciuri oficiale, fiind pe locul 5 într-un clasament all-time. De asemenea, spaniolul a câştigat tot ce se poate câştiga cu Real Madrid şi cu naţionala Spaniei, pentru care a adunat 167 de selecţii, al nouălea fotbalist din toate timpurile la acest capitol. Interesant e şi faptul că Iker Casillas a evoluat la Madrid şi la Porto în 20 de ediţii ale Ligii Campionilor, iar în 19 dintre acestea s-a calificat cel puţin în faza optimilor.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net