Drama unui golgheter din Liga I: are depresie și riscă amputarea piciorului

Ultima actualizare:

Omul care și-a petrecut cea mai bună parte a carierei în fotbalul românesc, Eric de Oliveira, traversează vremuri complicate.

Eric de Oliveira (stânga) a jucat cea mai mare parte a carierei în România (FOTO: Sportpictures)
Eric de Oliveira (stânga) a jucat cea mai mare parte a carierei în România (FOTO: Sportpictures)

Ajuns la 37 de ani, brazilianul povestește cum, în ultimii doi ani, depresia îi dă mari bătăi de cap, iar problemele de sănătate nu îi dau pace, fostul fotbalist riscând chiar să îi fie amputat unul dintre picioare. Într-un interviu acordat pentru „Gazeta Sporturilor”, sud-americanul mărturisește când de mult s-au complicat lucrurile, odată cu șubrezirea sănătății, care l-a forțat să renunțe la sportul pe care îl iubește atât de mult. „Toată lumea îl știe pe Eric zâmbitor, dar e greu să mai fiu Eric, de acum ceva vreme. S-au acumulat multe. Am intrat într-o depresie! Din cauza modului în care m-am lăsat de fotbal. Mă așteptam să merg la doctor și, apoi, să revin la fotbal, însă n-a fost așa. Un medic mi-a pus un stent la picior și, din momentul ăla, eu n-am mai putut să joc! A fost finalul. Acum, de exemplu, nu pot să fac nici măcar 50 de metri, pentru că mă dor picioarele, se umflă. Când mi-am dat seama că nu voi mai putea juca fotbal, am intrat în depresie!

E ciudat că medicii nu știu, îmi spun doar că am o arteră înfundată. Mi-au desfundat-o de trei ori, până acum. Apoi, mi s-a spus că am tromboflebită, mi se îngroașă sângele și trebuie să iau anticoagulante. Din păcate nu văd rezultate, nicio îmbunătățire «Du-te acolo, Eric!», «Mergi acolo, Eric!». Așa îmi spunea lumea. Am dat o grămadă de bani pe doctori. Plătește, plătește, plătește și eu sunt în starea asta tot mai rea! Am fost la un meci la Slobozia și, brusc, am simțit probleme și la piciorul drept... Trebuie să merg în străinătate la un control. Să vedem. Dacă situația de la piciorul meu stâng se agravează, în următoarea perioadă, există posibilitatea să-mi fie amputat! E greu... Sunt în lumea mea și, uneori, cred că e mai bine să fiu singur. Merg înainte, încerc să nu mă plâng prea mult. Dumnezeu mi-a dat atâtea, iar dacă acesta este modul prin care trebuie să trec ca să revin, o să trec!”, a povestit Eric de Oliveira.  

Brazilianul a debutat în Liga 1, în 2007, și a rămas în fotbalul românesc până la retragerea din 2021, îmbrăcând tricoul celor de la Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu-Jiu, fosta FC Viitorul, actualmente Farul Constanța sau FC Voluntari. Din ipostaza de fotbalist s-a retras chiar la echipa unde și-a început parcursul în țara noastră, Gaz Metan Mediaș, în total adunând 222 de meciuri și rămânând în istorie drept golgheter all-time în topul străinilor care au activat în România, cu 66 de reușite.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
David Popovici, Getty jpg
Sorana Cirstea WTA jpg
Masina jpg
Dani Alves si sotia sa, Getty jpg
Rapid vs  Farul, Sportpictures (site) jpg
GettyImages 1448835977 jpg