Pregătite pentru Superligă. Cum s-au descurcat echipele românești în amicale

Ultima actualizare:

Echipele din primul eșalon românesc au profitat de pauza din campionat și s-au pregătit pentru reluarea competiției, susținând o serie de amicale.

CFR Cluj încheie perioada de pregătire cu un bilanț echilibrat (FOTO: Facebook)
CFR Cluj încheie perioada de pregătire cu un bilanț echilibrat (FOTO: Facebook)

Liderul Superligii României n-a pierdut timpul și s-a menținut „în priză” - cel mai recent, constănțenii au pierdut cu 0-1 în fața primei divizonare bulgare Cerno More Varna, dar anterior Farul Constanța a reușit să găsească și calea către victorie, învingând în amicalul cu FC Argeș, 4-1. Campioana României din ultimii cinci ani, CFR Cluj, se menține în lupta pentru titlu și „îi suflă în ceafă” Farului, fiind la un singur punct distanță în clasament. Fotbaliștii lui Dan Petrescu n-au pierdut nici ei vremea și au disputat patru partide de pregătire, soldate cu o victorie cu spaniolii de la Selección AFE Fútbol (3-0), două remize cu nemții Holstein Kiel (1-1) și Heidenheim (2-2) și o înfrângere Darmstadt (0-1).
FCSB, care completează podiumul momentului în Superliga României, a avut două înfrângeri din tot atâtea amicale disputate cu formații poloneze: 1-4 cu Raków Częstochowa și 0-2 cu Pogoń Szczecin. Pe de altă parte, Rapid s-a descurcat ceva mai bine în cantonament, giuleștenii numărând două victorii, 3-1 cu maghiarii de la Kecskeméti TE și 3-2 cu turcii Sarıyer Spor Kulübü, precum și o înfrângere, 0-2, cu cehii de la SK Sigma Olomouc. CSU Craiova are un bilanț de două victorii și un egal, impunându-se în fața polonezilor de la Widzew Łódź (1-0) și Kecskeméti TE (3-1), remizând cu sârbii de la FK Partizan Belgrad (1-1). Ocupanta ultimului loc care duce în play-off-ul Superligii României, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, s-a impus în fața polonezilor Radomiak Radom (2-1) și a scos câte un egal cu cehii de la Bohemians 1905 (2-2) și azerii de la FK Qäbälä (2-2).

Victorie pe linie pentru UTA Arad

Petrolul Ploiești revine în Superliga României cu un moral bun, dat fiind faptul că s-a impus cu polonezii Lechia Gdańsk (2-0) și azerii PFC Turan Tovuz (3-2), pierzând doar în fața celor de la Pogoń Szczecin (1-2). FC Voluntari s-a remarcat în fața ungurilor de la Mezőkövesd, 2-1 și a kazahilor de la FC Zhetysu Taldykorgan, 2-0. Sibienii de la FC Hermannstadt încheie perioada de pregătire cu două victorii din tot atâtea meciuri posibile: 3-0 cu turcii Bandırmaspor și 2-1 cu polonezii Jagiellonia Białystok, în vreme ce oltenii de la FCU Craiova 1948 au remizat cu CS Mioveni, 1-1, sub comanda lui Nicolo Napoli, revenit pentru a noua oară.
Chindia Târgoviște a fost una dintre grupările echilibrate din pauza de iarnă, câștigând cu elvețienii de la FC Aarau (2-1) și pierzând cu nemții de la  Chemnitzer FC (0-1). FC Botoșani încep campionatul două două victorii, cu azerii Shamakhi FK, (1-0) și Radomiak Radom (3-2) și o remiză cu Zagłębia Lubin (0-0), în vreme ce Universitatea Cluj are un bilanț de două victorii și o înfrângere, cu maghiarii DVSC Debrecen (4-0) și elvețienii FC Schaffhausen (4-2) și FC Zürich (1-3). UTA Arad s-a impus cu 3-0 în fața grupării din Kazahstan FC Kyzylzhar și 2-1 cu nemții TSV 1860 München, în vreme ce CS Mioveni, pe lângă remiza cu FCU Craiova 1948, a consemnat și o victorie, cu ACS Muscelul Câmpulung Elite, 4-0.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net