Edi Iordănescu se scuză: ”Nu sunt magician, sunt doar antrenor”

La conferința de presă de dinaintea meciului cu Bosnia și Herțegovina, care va avea loc marți seara, de la ora 21.45, selecționerul Edward Iordănescu s-a referit din nou la meciul pierdut cu Muntenegru, scor 2-0, care a aruncat echipa noastră în lumea a treia a fotbalului european.

Iordanescu
Edi Iordănescu (FOTO: Sportpictures)

Eu în acest moment am undeva la 15 zile de lucru în total cu echipa. Pot să vă asigur că sunt un antrenor extrem de dedicat, extrem de implicat, foarte muncitor, consecvent, dar nu sunt magician. Nu pot să repar lucruri care s-au întâmplat în ani de zile şi nerealizări şi să întorc situaţia în câteva zile. Am încercat să fiu mereu atent la fiecare cuvânt pe care îl folosesc ca să nu las loc de interpretări. Vă asigur că sunt în cunoştinţă de cauză şi spun cu tărie că ştiu şi munca lui Cosmin Contra şi lui Mirel Rădoi dinaintea mea şi au făcut o muncă nu bună, foarte bună din multe puncte de vedere. Cu toate astea eu am spus că nu am preluat lucruri funcţionale pentru că se pare că acele lucruri foarte bune n-au fost suficiente ca să ne aducă o calificare. Şi atunci când nu îţi îndeplineşti obiectivele nu te poţi numi funcţional. Aşa voi spune şi după ce eu voi pleca dacă va fi un insucces. Voi spune că lucrurile nu sunt funcţionale”, a spus Iordănescu la conferința de presă susțină în Bosnia și Herțegovina. 

Selecţionerul Iordănescu jr. a precizat că echipa este “extrem de apăsată mental” după eșecul din Muntenegru. “Din păcate am simţit, şi ăsta a fost lucrul care m-a supărat mai mult decât orice s-a întâmplat în jocul cu Muntenegru, faptul că echipa este extrem de apăsată mental, emoţional, chiar dus până la teama de a nu greşi şi de a nu fi din nou criticat, arătat cu degetul. Înţeleg şi supărarea opiniei publice, dar dacă nu ne căpătăm energia şi puterea de luptă cu siguranţă vor veni şi alte momente triste”.

Edi Iordănescu nu acceptă retragerea lui Chiricheș 

Selecționerul nu este deloc încântat de vestea posibilei retrageri a lui Vlad Chiricheș de la echipa națională. 

Pentru mine Vlad Chiricheş nu este doar căpitanul echipei, este şi unul dintre lideri... Vlad este un jucător care în mod constant în ultimii ani a jucat la un nivel foarte bun, care joacă titular la echipa lui de club în Serie A cu rezultate bune şi foarte bune, de care noi nu ne putem lipsi. Am văzut că s-a speculat în presă şi despre anumite discuţii de retragere la el, la Maxim... Pentru mine nu există subiectul ăsta. Ei sunt aici, sunt cu grupul, am nevoie de ei ca să ajute şi să se implice în ceea ce înseamn activitatea grupului. Sunt jucători cu un istoric foarte bun, inteligenţi, cu personalitate, care pot influenţa grupul şi de care grupul şi eu avem nevoie”, a afirmat tehnicianul.

În ceea ce priveşte declaraţia sa: “Nu am venit să-mi stric cariera, ci să fac performanţă”, făcută după meciul cu Muntenegru, Iordănescu a spus: “Mesajul dorit de mine a fost să dau un impuls de încredere, de putere, să spun că putem realiza lucruri bune. Sunt un antrenor foarte tânăr, care îşi doreşte să facă carieră, să progreseze şi a îmbrăţişat această carieră şi care a îmbrăţişat această provocare cu încrederea că poate să îşi realizeze obiectivele”.

Meciul dintre Bosnia și Herțegovina și România din etapa a doua din Liga Națiunilor va avea loc marți, de la ora 21.45 și va fi transmis în direct la Antena 1.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

foto front 1 pisica instagram jpg
FotoJet jpg
corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
3 florin calinescu a avut coronavirus 2 jpg jpeg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
image 287 jpeg
Delta 1 jpg
image
image
image
image
8+1 bucurie campionat european jpg
simona halep toronto jpg
David Popovici castiga proba de 50m liber la campionatele europene de inot LEN European Aquatics in Otopeni Ilfov 8 iulie 2022 FOTO Inquam Photos / George Calin
FotoJet (3) jpg
FotoJet (2) jpg
BARCELONA jpg