Edjouma, luptătorul de K1 deghizat în fotbalist

FCSB s-a impus cu scorul de 2-1 în deplasarea de la Voluntari, la capătul unui meci în care nu victoria bucureștenilor a fost cea despre care se vorbește și acum, ci faultul extrem de dur al lui Edjouma asupra lui Armaș. Un gest iresponsabil care nici măcar nu a fost pedepsit cu un cartonaș roșu de un arbitru care a uitat regulamentul.

Edjouma l-a rănit pe Armaș, dar  nu a primit nici un cartonaș roșu
Edjouma l-a rănit pe Armaș, dar nu a primit nici un cartonaș roșu

Incidentul s-a petrecut în minutul 82 al partidei de la Voluntari, atunci când autorul celor două goluri ale învingătorilor, francezul Malcom Edjouma, l-a faultat dur, lovindu-l cu crampoanele în față și pe umărul stâng, pe internaționalul moldovean Igor Armaș. Chiar dacă există VAR, chiar dacă toată lumea a fost de acord după meci că singurul lucru pe care îl putea face arbitrul de centru Radu Petrescu era să-i acorde cartonașul roșu lui Edjouma, singurul care nu a fost de acord cu asta a fost cel care a demonstrat încă o dată că nu are ce să caute pe lista FIFA. Culmea, el nu a fost ajutat nici de arbitrul din camera VAR, un alt arbitru FIFA, Marian Barbu. ”Decizia corectă ar fi fost cartonaș roșu pentru fault grosolan. Nu pot să înțeleg de ce cei din cabina VAR nu au intervenit. Petrescu și Barbu au mai fost împreună și la alte meciuri, la fel au fost faze clare pe care nu le-au rezolvat. Soluția ar fi ca cei de la CCA să nu-i mai delege împreună pentru că sunt două variante: ori sunt prea prieteni și atunci se susțin indiferent de decizie, ori nu prea se plac și nu se ajută între ei. La U Cluj cu Rapid, a fost Barbu pe teren și Petrescu la VAR”, a declarat, la Digi Sport, fostul arbitru FIFA Marius Avram, care este și responsabil cu implementarea sistemului VAR în România.

La aproape 24 de ore după incidentul căruia i-a căzut victimă, Armaș a recunoscut într-un interviu acordat Digi Sport că dacă la față nu are mari probleme, umărul îl doare rău și că va face un RMN. ”Nu vreau să mă victimizez, dar umărul mă doare, nu-l pot ridica. Spun, totuși, că e în regulă, pentru că accidentarea de la față putea fi mult mai gravă”, a declarat Armaș. El a fost deranjat și de reacția sub orice critică a lui Mihai Stoica, managerul general al FCSB, care, ca de obicei, consideră că toate faulturile produse de fotbaliștii echipei sale sunt simple incidente de joc, în timp ce faulturile comise asupra lor sunt adevărate crime împotriva umanității. ”Am văzut și eu ce a scris MM Stoica după meci, așa că rămân fără replică. Gest urât din partea lor. Dacă mi se întâmpla mie una ca asta, îmi ceream scuze în genunchi”, a mai spus Armaș.

Mihai Stoica, singurul care nu înțelege gravitatea loviturii

Pe Facebook, Mihai Stoica a scris: ”Calmați-vă, oameni buni cu apariții televizate și semnături pe site-uri care se vor sportive! Probabil eliminarea lui Edjouma ar fi înghețat scorul la 0-2, stăteam și noi la cutie. În rest, ce a fost așa mare chestie? Armaș a jucat și va juca și etapa viitoare, e doar zgâriat. Sigur, Edjouma n-ar fi jucat cu Craiova, dar ar fi jucat Olaru (nu mai lua galben pt aceeași greșeală pe care a făcut-o și Matricardi, parcă, în prima, nefiind avertizat)”.

Liviu Ciobotariu, antrenorul celor de la Voluntari, a povestit după meci că Armaș, care e un munte de om, plângea în vestiar de durere. ”E foarte clar, am văzut de pe bancă o intrare de K1. Nu am văzut la TV. Chiar dacă ești departe de fază, nu ai cum să nu vezi. Igor plângea în vestiar”, a spus tehnicianul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net