FCSB l-a transferat pe Edjouma, Gigi Becali e entuziasmat: ”E fotbalistul pe care îl caut de 20 de ani!”

Ultima actualizare:

FCSB a ajuns la un acord cu Fotbal Club Botoşani pentru transferul mijlocaşului Malcom Edjouma (25 de ani). După ce a perfectat acordul, Gigi Becali s-a declarat entuziasmat: ”Este jucătorul pe care îl aștept de 20 de ani!”.  Fotbalistul francez a semnat contractul şi va purta tricoul cu numărul 18. Acesta se va pregăti sub comanda lui Anton Petrea începând cu 11 februarie. Pe de altă parte, Denis Haruţ a fost împrumutat la Fotbal Club Botoşani până la finalul acestui an competițional.

Malcom Edjouma este un mijlocaș foarte tehnic (Foto; sportpictures.eu)
Malcom Edjouma este un mijlocaș foarte tehnic (Foto; sportpictures.eu)

După ce a rezolvat acest transfer, patronul FCSB, Gigi Becali, s-a declarat entuziasmat: ”Nu am fost niciodată atât de bucuros de un transfer, ca de transferul ăsta. De ce? Pentru că am visat de 20 de ani un jucător, un mijlocaş închizător care să urce cu mingea la picior, să dribleze. Am visat un jucător d-ăsta şi nu l-am găsit niciodată. Niciodată nu am fost aşa de bucuros ca acum!”.

Finanțatorul a explicat la Digi Sport și cum au decurs negocierile: "I-am spus (n.r. - lui Valeriu Iftime): <<Îţi dau 300.000 şi pe jucătorul ăsta, pe Haruţ>>. Că eu voiam pe Haruţ... împrumut. M-am gândit că dacă îl dau pe Haruţ o să aibă fundaş dreapta, că dacă joacă cu ăla (n.r. - Braun, care va ajunge la CFR Cluj la finalul campionatului) fundaş dreapta... Braun este al lui CFR. A jucat bine (n.r. - cu CFR Cluj), dar în Play-Off nu mai joacă aşa bine. L-am pus pe cineva să mai tragă de bani de la el, pe un impresar. Şi a zis <<domne, fără 330.000...>> După aia l-am spunat şi i-am zis: <<Bă, uite, îţi spun ceva şi dacă cereai un milion, poate nu, dar 8-900.000 îţi dădeam>> Eram hotărât să-l iau. Mai avea contract încă un an din vară. De asta l-au vândut, că îl pierdeau. Am aruncat pista cu Miculescu, am făcut o mie şi una de minciuni. Am aruncat alte piste, ca să nu afle presa. Că dacă afla, poate echipa din România, nu ştiu care. Impresarul a spus că două echipe din România, dar pe mine nu mă interesează ce echipe din România. Am vrut să nu afle nimeni până nu semnează”.

Becali s-a referit și la cât va câștiga Malcom Edjouma: ”Avea salariu 3.500, eu i-am dat dublu. I-am făcut ofertă de 7.000, nu. I-am făcut ofertă de 10.000, nu. A durat negocierea acum la salariu. Fără 14.000, 15.000, 16.000 nu vine. Îţi dai seama că îi dădeam, dar negociam aşa... Şi după aia s-a ajuns la 14.000. Am făcut o medie, 14.000”.

De asemenea, finanțatorul FCSB a vorbit și despre concurenţa cu Adrian Şut: ”Să joace cine este mai bun. E greu să joci în faţa lui ăsta. Dacă el e închizător şi dă goluri, zici că e atacant, joacă orice. Niciodată nu am vrut atât de mult un jucător! Niciodată nu am avut atâtea emoţii până să fie semnătura gata! Nici acum nu-mi vine să cred că un jucător ca ăsta, la 26 de ani, nu l-a văzut nimeni şi a ajuns la mine! Nu-mi vine să cred! Acum nu mai vreau să ne apropiem, acum mă gândesc la câte puncte diferenţă să teminăm, să intrăm noi în play-off cu puncte în plus. Până acum nu i-au bătut (n.r. - alte echipe pe CFR), dar acum s-ar putea. Eu pe Dawa l-am văzut prima dată, am zis numărul 5, acum două luni, mi-a plăcut o fază, dar mă mai consult cu colaboratorii mei şi nu prea îl vor. Dar mie îmi place Dawa. Dacă ar fi după mine, l-aş lua, numai că colaboratorii mei... mai fac şi ca ei. Câteodată mai fac şi ca ei, când e de dat bani. Când e de luat, nu mă mai interesează. Dacă ei zic să nu dau bani, mă mai gândesc", a declarat Becali, la Digi Sport.

Patronul FCSB l-a lăudat pe antrenorul FC Botoşani, Marius Croitoru, cel care l-a descoperit pe Edjouma: "El are ceva special. Are un dar, un dar special, care nu putem să ne dăm seama ceea ce face el. Are el un dar special, de la Dumnezeu, adică. Nu glumesc nimica. Nu se poate să tot iei jucători, să-i tot vinzi încontinuu şi echipa ta să nu joace spre Divizia B. Nu se poate aşa ceva. A mai fost ăla, Keita, l-am vrut şi nu am putut să-l iau. Tu tot îi vinzi şi scoţi alţii! Este un dar special al lui. Ceea ce face el numai el poate. A fost şi el pe listă, cu Poenaru. Poenaru şi cu el sunt pe lista mea ca viitori antrenori", a adăugat Becali.

FCSB i-a urat ”Bun venit!” lui Malcom Edjouma
FCSB i-a urat ”Bun venit!” lui Malcom Edjouma

Malcom Sylas Edjouma Laoauri s-a născut la 8 octombrie 1996, în Toulouse, şi a început fotbalul profesionist la formația locală. A aparţinut şi de FC Lorient, fiind împrumutat la mai multe echipe din ligile inferioare franceze, pentru ca în ianuarie 2020 să ajungă în România, la FC Viitorul. În vara aceluiași an a semnat cu belgienii de la Roeselare, iar în 2021 a revenit în România, la FC Botoşani. A evoluat în 21 de meciuri oficiale pentru gruparea moldavă în acest an competițional, reuşind să înscrie de 4 ori.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net