Ei sunt cei mai valoroși fotbaliști din Superligă

Ultima actualizare:

Doar câteva zile ne mai despart de startul noii ediții a primei divizii la fotbal. Din acest an, aceasta și-a schimbat denumirea, astfel că în loc de Liga 1 se va chema Superliga. Click! vă prezintă topul celor mai bine cotați jucători care vor putea fi urmăriți de-a lungul noului sezon. FCSB și CFR Cluj își împart suveranitatea și la acest capitol. În total, 39 de jucători din prima divizie au o cotă mai mare de un milion de euro.

Darius Olaru și Florin Tănase sunt cei doi căpitani de la FCSB (Sportpictures)
Darius Olaru și Florin Tănase sunt cei doi căpitani de la FCSB (Sportpictures)

În acest start de sezon, conform cotelor publicate de transfermarkt.com, Top 10 al celor mai bine cotați jucători din prima ligă a României cuprinde 12 jucători, pentru că avem trei la egalitate pe ultima poziție. Dintre cei 12, 6 provin de la CFR Cluj, 4 de la FCSB și 2 de la Universitatea Craiova. Chiar dacă au un număr mai mic decât campioana, bucureștenii au avantajul de a avea jucătorii cel mai bine plasați în ierarhie. De altfel, primele două locuri în clasament sunt ocupate de doi jucători ai ”roș-albaștrilor”: Darius Olaru și Florin Tănase. Ambii sunt cotați la valoarea de 5,5 milioane de euro și, nu întâmplător, sunt cei mai apreciați și din punct de vedere fotbalistic la echipă. De altfel, ei împart și banderola de căpitan, ”titularul” ei fiind Florin Tănase.

Poziția a treia este ocupată, la egalitate, de Andrei Burcă și Octavian Popescu. Ambii sunt cotați la 4 milioane de euro. Fundașul CFR-ului este cel mai bine evaluat jucător al campioanei ultimelor cinci sezoane și titular și în echipa națională. Octavian Popescu este, la cei 19 ani ai săi, principala sursă de îmbogățire a patronului său de la FCSB, Gigi Becali. El și-a dublat cota în doar câteva luni, însă acest sezon trebuie să fie al confirmării depline, dacă nu vrea să fie trecut și el la capitolul ”se anunța o mare stea”.

Florinel Coman, marea speranță a lui Gigi Becali

Pe locul 5 este jucătorul de la care toată lumea, inclusiv oficialii clubului său, așteaptă să ”explodeze” în acest an: Florinel Coman. Ajuns la ”doar” 3 milioane de euro după anul de coșmar traversar, el a părut să fie fi unul dintre cel mai în formă jucător de la FCSB în meciurile de pregătire, iar recenta naștere a fetiței se pare că l-a făcut și mai hotărât să prindă un contract peste hotare.

Florinel Coman aleargă după gloria pierdută (FOTO: Sportpictures)
Florinel Coman aleargă după gloria pierdută (FOTO: Sportpictures)

Cristian Manea, cotat la 2,7 milioane de euro și Gabriel Debeljuh, care este estimat la 2,2 milioane, sunt alți doi jucători ai ardelenilor care se află în Top 10. Unul asigură flancul stâng al apărării, iar cel de-al doilea este, deocamdată, cel mai periculos atacant al echipei antrenate de Dan Petrescu, așa că pozițiile lor sunt justificate.

Pe pozițiile 8 și 9 găsim singurii doi fotbaliști de la Universitatea Craiova. Atacantul Andrei Ivan este cotat la 1,8 milioane de euro și probabil că acesta este ultimul petrecut la echipa olteană, pentru că e de așteptat ca el să fie vândut la o formație de peste hotare. Nicușor Bancu, căpitanul Științei, este pe poziția a noua, cu 1,7 milioane de euro. Din păcate pentru el, va începe sezonul în tribună, el fiind suspendat în finalul campionatului trecut pentru cinci etape după o un fault dur.

Pe locul 10 avem la egalitate trei jucători de la CFR Cluj, toți cotați la 1,6 milioane de euro. Aceștia sunt nou-venitul Jefte Betancour, cel care a fost golgheterul Farului în sezonul trecut și care a fost transferat în urmă cu trei săptămâni de campioni, Alexandru Păun și Daniel Graovac. Ultimii doi au și colaborat la golul marcat de român în Supercupa de zilele trecute. Atunci, însă, asta nu a fost de ajutor, pentru că Sepsi s-a impus cu scorul de 2-1, câștigând în premieră trofeul.

Top 10 jucători din Superliga

Nume jucător       Echipă    Valoare

1. Darius Olaru     FCSB       5,5

2. Florin Tănase   FCSB       5,5

3. Andrei Burcă    CFR Cluj 4

4. Octavian Popescu   FCSB       4

5. Florinel Coman        FCSB       3

6. Cristian Manea        CFR Cluj 2,7

7. Gabriel Debeljuh     CFR Cluj 2,2

8. Andrei Ivan       CSU Craiova  1,8

9. Nicușor Bancu CSU Craiova  1,7

10. Jefte Betancour    CFR Cluj 1,6

11. Alexandru Păun    CFR Cluj 1,6

12. Daniel Graovac     CFR Cluj 1,6

Notă: Toate sumele sunt exprimate în milioane de euro

Programul primei etape

Vineri, 15 iulie

18.30 Hermannstadt - CS Mioveni

21.30 Universitatea Craiova - Sepsi

Sâmbătă, 16 iulie

18.30 FC Argeş - UTA Arad

21.30 CFR Cluj - FC Rapid

Duminică, 17 iulie

18.30 Farul - FCU Craiova

21.30 FCSB - Universitatea Cluj

Luni, 18 iulie

18.30 FC Botoşani - Chindia

21.30 Petrolul - FC Voluntari

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net