Octavian Popescu și-a mărit cota de peste patru ori într-un an

Ultima actualizare:

Văzut de Gigi Becali drept cel mai mare fotbalist din toate timpurile, Octavian Popescu începe, ușor-ușor, să-și facă o cotă și în ochii adevăraților specialiști, care descoperă în el un puști promițător. Tânărul jucător al FCSB a avut un salt imens în ierarhia cotelor de pe transfermarkt.com.

Octavian Popescu a debutat săptămâna trecută la naționala României (FOTO: Sportpictures)
Octavian Popescu a debutat săptămâna trecută la naționala României (FOTO: Sportpictures)

Practic, într-un an, el și-a mărit de peste patru ori valoarea. La 21 martie 2021, fotbalistul de 19 ani valora 700.000 de euro, iar acum, la noua actualizare din 29 martie 2022, el a ajuns să fie cotat la 3 milioane de euro! Este adevărat, între cele două repere au mai existat trei măriri de cote, toate venite anul trecut (1,2 milioane la 3 iunie, 1,6 milioane la 30 septembrie și 1,9 milioane la 22 decembrie). Însă chiar și așa, saltul este fabulos pentru un jucător care evoluează în campionatul României. Dacă s-ar fi transferat între timp la o echipă puternică de peste hotare, atunci nu ar fi fost atât de surprinzător. Cert este că în doar trei luni, el a crescut cu 1,1 milioane de euro în topuri, o cifră care ar putea reprezenta un record al ultimilor ani pentru un jucător român. Cu totalul de 3 milioane, el a ajuns pe poziția a cincea în clasamentul celor mai bine cotați jucători din Liga 1. Este devansat de trei coechipieri și de un jucător de la CFR Cluj. Liderul fotbaliștilor din Liga 1 este Florin Tănase, care e cotat la 5,5 milioane de euro. El e urmat de Darius Olaru, care valorează 4 milioane, de fundașul CFR-ului, Andrei Burcă (3,7 milioane) și de Florinel Coman, fostul lider al ierarhiei acum un an și jumătate, care a ajuns să fie estimat la doar 3,5 milioane, cu 500.000 de euro mai puțin decât în decembrie!

Octavian Popescu a ajuns pe locul 17 în topul fotbaliștilor români

În topul general al fotbaliștilor români, Octavian Popescu a ajuns pe locul 17, depășind nume importante ale fotbalului românesc, precum căpitanul naționalei, Vlad Chricheș sau golgheterul ei de acum doi ani, George Pușcaș, ambii cotați la 2,5 milioane de euro. Cel mai bine cotat rămâne jucătorul lui Cagliari, Răzvan Marin, care este estimat la 14 milioane de euro. E urmat de Alex Cicâldău, de la Galatasaray (9 milioane), de Dennis Man, de la Parma (8 milioane), de Nicolae Stanciu, de la Wuhan și de Ianis Hagi, de la Glasgow Rangers, ambii cotați la câte 7 milioane de euro de specialiștii site-ului amintit.

Această creștere de valoare, chiar dacă pe deplin meritată, nu face acum altceva decât să-i dea apă la moară patronului FCSB, Gigi Becali, care până acum spunea că nu îl dă fără 30 de milioane de euro în acest an sau fără 100 de milioane de euro din 2023 încolo.

Top 10 jucători din Liga 1

1. Florin Tănase    5,5

2. Darius Olaru     4

3. Andrei Burcă    3,7

4. Florinel Coman 3,5

5. Octavian Popescu   3

6. Cristian Manea 2,7

7. Nicușor Bancu  1,9

8. Gabriel Debeljuh     1,8

9. Alexandru Păun       1,8

10. Billel Omrani  1,7

Notă: Sumele sunt în milioane de euro

Top 5 români

1. Răzvan Marin   14

2. Alexandru Cicâldău 9

3. Dennis Man      8

4. Nicolae Stanciu        7

5. Ianis Hagi  7

Notă: Sumele sunt în milioane de euro

Gigi Becali: ”E mai complex decât Neymar”

Gigi Becali, patronul FCSB, încă nu și-a revenit după supărarea pe care i-a provocat-o selecționerul Edi Iordănescu atunci când nu l-a titularizat pe Octavian Popescu în niciunul dintre cele două amicale din ultima săptămână. Joi, la Pro X, omul de afaceri i-a închinat o nouă odă favoritului său: ”Avem zero șanse de calificare, că nu avem valoare. Dar cu Tavi ne calificăm 100%! Pentru că e geniu! Pe genii îi învață îngerii cum să atingă mingea. Când nu-l am pe Tavi Popescu în echipă, mi-e frică! Sunt jucători buni, foarte buni și genii! Tavi e geniu! Cum să nu-l bagi pe cel mai bun jucător din România la ora asta? Lui Mbappe i-a dat Dumnezeu calități, viteză, forță, tehnică. La Tavi e vorba de geniu. E genul lui Neymar, dar puțin mai complex decât Neymar! Știți ce înseamnă Tavi Popescu? Napoli și Argentina cu Maradona. Dacă îl bagi pe Tavi Popescu, naționala se califică!”, a spus Becali, la ProX.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net