Ei sunt fotbaliștii români a căror cotă s-a prăbușit în 2022. Multe surprize

Rezultatele din ultima vreme ale na╚Ťionalei de fotbal nu sunt ├«nt├ómpl─âtoare. ├Än marea lor majoritate, cei mai importan╚Ťi juc─âtori rom├óni ai momentului au ├«nregistrat sc─âderi mari de cote fa╚Ť─â de valoarea ├«nregistrat─â la 1 iulie 2021 de site-ul transfermarkt.com. Click! v─â prezint─â Top 10 pr─âbu╚Öiri ├«n ierahia valorii.

dennis man jpeg
Dennis Man nu s-a descurcat nici în Serie B (FOTO: EPA)

Pe primul loc ├«n acest top ├«n care nimeni nu ar vrea s─â se afle este Dennis Man. Plecat ├«n ianuarie 2021 la AC Parma ÔÇô pe atunci ├«n Serie A ÔÇô el a retrogradat cu echipa ├«n prim─âvara trecut─â, iar presta╚Ťiile sale au fost departe de ce se a╚Ötepta de la el. Drept urmare, cota i-a sc─âzut cu 3,5 milioane de euro, ajung├ónd acum la 6,5 milioane de euro.

Fostul juc─âtor al FCSB e urmat de al╚Ťi patru rom├óni care au sc─âzut cu trei milioane de euro ├«ntr-un an. Dintre ei, singurul care a jucat la un nivel ├«nalt a fost R─âzvan Marin, titular indiscutabil ├«n Serie A, la Cagliari, dar pe care retrogradarea l-a f─âcut s─â piard─â o cincime din valoarea sa. Astfel, de la 15 milioane de euro c├ót valora la 1 iulie 2021, a ajuns la 12 milioane. Chiar ╚Öi a╚Öa, tot cel mai bine cotat juc─âtor rom├ón a r─âmas.

Valentin Mih─âil─â ╚Öi Alexandru Mitri╚Ť─â sunt ceilal╚Ťi doi fotbali╚Öti cu sc─âderi serioase. Primul credea c─â l-a apucat pe Dumnezeu de picior ├«n ianuarie, c├ónd fusese ├«mprumutat de la Parma ├«n Serie A, la Atalanta, numai c─â singurul lucru cu care s-a obi╚Önuit acolo a fost banca de rezerve. Drept urmare, a sc─âzut cu 3 milioane de euro, p├ón─â la 5,5. ├Än plus, a fost trimis ├«napoi la clubul de care apar╚Ťine. Situa╚Ťia lui Mitri╚Ť─â e ╚Öi mai ciudat─â. El a avut antrenor rom├ón, pe R─âzvan Lucescu, dar tot nu a putut s─â se impun─â la PAOK Salonic. Lucrul acesta a fost v─âzut ╚Öi de speciali╚Öti, a╚Öa c─â acum a ajuns la o valoare de 4 milioane de euro.

Ionu╚Ť Radu a pierdut ╚Öi titlul ╚Öi cota

Pe locul 5 este cel considerat pe vremuri viitorul titular al na╚Ťionalei. Rezerv─â de doi ani la Inter, Ionu╚Ť Radu a intrat o dat─â ╚Öi a gafat decisiv, trimi╚Ť├ónd titlul la rivalii de la AC Milan. Astfel, cota lui s-a pr─âbu╚Öit cu 2,5 milioane de euro, p├ón─â la 3,5 milioane. ┬á

Singurul juc─âtor din Liga 1 aflat ├«n acest top este Florinel Coman, al c─ârui an catastrofal este reprezentat foarte bine de cele dou─â milioane de euro pierdute din valoare. Accident─âri, rat─âri ale ╚Öanselor c├ónd a fost trimis titular, totul a condus spre aceast─â situa╚Ťie, ├«n care el are acum o cot─â de doar 3 milioane de euro.

florinel coman jpeg
Coman alearg─â dup─â gloria pierdut─â (FOTO: Sportpictures)

C─âpitanul na╚Ťionalei, Vlad Chiriche╚Ö, a pierdut aproape jum─âtate din valoarea sa ├«n ultimele 12 luni. El a sc─âzut cu 1,7 milioane de euro, ajung├ónd la 1,8 cot─â total─â. Iar presta╚Ťiile sale din meciurile na╚Ťionalei ne fac s─â ├«n╚Ťelegem de ce aceast─â sc─âdere.

Transferat ├«n China, unde se simte ca pe╚Ötele ├«n ap─â, Nicu╚Öor┬áStanciu┬áa fost penalizat de speciali╚Öti pentru plecarea din Europa. Drept urmare, a pierdut 1,5 milioane de euro din valoare, ajung├ónd acum la un total de 5,5. Totu╚Öi, dac─â va continua cu presta╚Ťiile foarte bune cu care a ├«nceput campionatul, nu e exclus ca la finalul lui 2022 s─â ├«l vedem recuper├ónd ce a pierdut.

nicusor stanciu jpeg
Nicu╚Öor Stanciu a pierdut na╚Ťionala dup─â transferul ├«n China (FOTO: Sportpictures)

Ultimii trei din acest Top 10 care cuprinde, de fapt, 11 fotbali╚Öti, nu pot fi mira╚Ťi c─â au cotele sc─âzute. Veteranul lui Lazio,┬á╚śtefan Radu, a jucat sporadic ├«n ultima perioad─â la echipa italian─â, a╚Öa c─â a pierdut 1,4 milioane de euro, ajung├ónd pentru prima dat─â dup─â aproape 20 de ani la o valoare sub un milion: 600.000 de euro.

Nedelcearu ╚Öi Florin Andone au pierdut fiecare c├óte un milion de euro, lucru, de asemenea, explicabil. Primul a retrogradat cu Crotone ├«n Serie C, iar atacantul tr─âie╚Öte doar din amintiri, neconfirm├ónd la Cadiz. Ambii au acum o cot─â de un milion de euro, pu╚Ťin fa╚Ť─â de a╚Ötept─ârile rom├ónilor legate de ei.

Clasamentul prăbușirilor de cotă

Jucător   Echipă    Scădere Valoare actuală

1. Dennis Man     Parma    3,5  6,5

2. Răzvan Marin   Cagliari   3      12

3. Valentin Mihăilă      Parma    3      5,5

4. Alexandru Mitri╚Ť─â┬á┬á PAOK┬á┬á┬á┬á┬á 3┬á┬á┬á┬á┬á 4

5. Ionu╚Ť Radu┬á┬á┬á┬á┬á┬á Inter┬á┬á┬á┬á┬á┬á 2,5┬á 3,5

6. Florinel Coman        FCSB       2      3

7. Vlad Chiricheș  Sassuolo 1,7  1,8

8. Nicolae Stanciu       Wuhan   1,5  5,5

9. ╚śtefan Radu┬á┬á┬á┬á Lazio┬á┬á┬á┬á┬á┬á 1,4┬á 0,6

10. Ionu╚Ť Nedelcearu Crotone 1┬á┬á┬á┬á┬á 1

11. Florin Andone       Cadiz      1      1

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion ╚Ťiriac png
Alexandru Arsinel batran
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
image png
GettyImages 1338148296 jpg
image
image
image
image
Finala tenis de masa, Facebook jpg
David Popovici, Facebook jpg
Mbappe si Neymar, EPA jpg
Simona Halep, EPA jpg
bianca ghelber drapel jpg
Nicolae Dica, Sportpictures jpg