Ei sunt fotbaliștii români a căror cotă s-a prăbușit în 2022. Multe surprize

Rezultatele din ultima vreme ale naționalei de fotbal nu sunt întâmplătoare. În marea lor majoritate, cei mai importanți jucători români ai momentului au înregistrat scăderi mari de cote față de valoarea înregistrată la 1 iulie 2021 de site-ul transfermarkt.com. Click! vă prezintă Top 10 prăbușiri în ierahia valorii.

Dennis Man nu s-a descurcat nici în Serie B (FOTO: EPA)
Dennis Man nu s-a descurcat nici în Serie B (FOTO: EPA)

Pe primul loc în acest top în care nimeni nu ar vrea să se afle este Dennis Man. Plecat în ianuarie 2021 la AC Parma – pe atunci în Serie A – el a retrogradat cu echipa în primăvara trecută, iar prestațiile sale au fost departe de ce se aștepta de la el. Drept urmare, cota i-a scăzut cu 3,5 milioane de euro, ajungând acum la 6,5 milioane de euro.

Fostul jucător al FCSB e urmat de alți patru români care au scăzut cu trei milioane de euro într-un an. Dintre ei, singurul care a jucat la un nivel înalt a fost Răzvan Marin, titular indiscutabil în Serie A, la Cagliari, dar pe care retrogradarea l-a făcut să piardă o cincime din valoarea sa. Astfel, de la 15 milioane de euro cât valora la 1 iulie 2021, a ajuns la 12 milioane. Chiar și așa, tot cel mai bine cotat jucător român a rămas.

Valentin Mihăilă și Alexandru Mitriță sunt ceilalți doi fotbaliști cu scăderi serioase. Primul credea că l-a apucat pe Dumnezeu de picior în ianuarie, când fusese împrumutat de la Parma în Serie A, la Atalanta, numai că singurul lucru cu care s-a obișnuit acolo a fost banca de rezerve. Drept urmare, a scăzut cu 3 milioane de euro, până la 5,5. În plus, a fost trimis înapoi la clubul de care aparține. Situația lui Mitriță e și mai ciudată. El a avut antrenor român, pe Răzvan Lucescu, dar tot nu a putut să se impună la PAOK Salonic. Lucrul acesta a fost văzut și de specialiști, așa că acum a ajuns la o valoare de 4 milioane de euro.

Ionuț Radu a pierdut și titlul și cota

Pe locul 5 este cel considerat pe vremuri viitorul titular al naționalei. Rezervă de doi ani la Inter, Ionuț Radu a intrat o dată și a gafat decisiv, trimițând titlul la rivalii de la AC Milan. Astfel, cota lui s-a prăbușit cu 2,5 milioane de euro, până la 3,5 milioane.  

Singurul jucător din Liga 1 aflat în acest top este Florinel Coman, al cărui an catastrofal este reprezentat foarte bine de cele două milioane de euro pierdute din valoare. Accidentări, ratări ale șanselor când a fost trimis titular, totul a condus spre această situație, în care el are acum o cotă de doar 3 milioane de euro.

Coman aleargă după gloria pierdută (FOTO: Sportpictures)
Coman aleargă după gloria pierdută (FOTO: Sportpictures)

Căpitanul naționalei, Vlad Chiricheș, a pierdut aproape jumătate din valoarea sa în ultimele 12 luni. El a scăzut cu 1,7 milioane de euro, ajungând la 1,8 cotă totală. Iar prestațiile sale din meciurile naționalei ne fac să înțelegem de ce această scădere.

Transferat în China, unde se simte ca peștele în apă, Nicușor Stanciu a fost penalizat de specialiști pentru plecarea din Europa. Drept urmare, a pierdut 1,5 milioane de euro din valoare, ajungând acum la un total de 5,5. Totuși, dacă va continua cu prestațiile foarte bune cu care a început campionatul, nu e exclus ca la finalul lui 2022 să îl vedem recuperând ce a pierdut.

Nicușor Stanciu a pierdut naționala după transferul în China (FOTO: Sportpictures)
Nicușor Stanciu a pierdut naționala după transferul în China (FOTO: Sportpictures)

Ultimii trei din acest Top 10 care cuprinde, de fapt, 11 fotbaliști, nu pot fi mirați că au cotele scăzute. Veteranul lui Lazio, Ștefan Radu, a jucat sporadic în ultima perioadă la echipa italiană, așa că a pierdut 1,4 milioane de euro, ajungând pentru prima dată după aproape 20 de ani la o valoare sub un milion: 600.000 de euro.

Nedelcearu și Florin Andone au pierdut fiecare câte un milion de euro, lucru, de asemenea, explicabil. Primul a retrogradat cu Crotone în Serie C, iar atacantul trăiește doar din amintiri, neconfirmând la Cadiz. Ambii au acum o cotă de un milion de euro, puțin față de așteptările românilor legate de ei.

Clasamentul prăbușirilor de cotă

Jucător   Echipă    Scădere Valoare actuală

1. Dennis Man     Parma    3,5  6,5

2. Răzvan Marin   Cagliari   3      12

3. Valentin Mihăilă      Parma    3      5,5

4. Alexandru Mitriță   PAOK      3      4

5. Ionuț Radu       Inter       2,5  3,5

6. Florinel Coman        FCSB       2      3

7. Vlad Chiricheș  Sassuolo 1,7  1,8

8. Nicolae Stanciu       Wuhan   1,5  5,5

9. Ștefan Radu     Lazio       1,4  0,6

10. Ionuț Nedelcearu Crotone 1      1

11. Florin Andone       Cadiz      1      1

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net