Emoții românești în Liga Europa. Cine joacă azi și cine televizează meciurile

Ultima actualizare:

    FCSB este singura formație românească programată să evolueaze pe propriul terenFOTO: Sportpictures.eu
FCSB este singura formație românească programată să evolueaze pe propriul terenFOTO: Sportpictures.eu

Avem o zi plină de meciuri pentru echipele care ne reprezintă în Liga Europa. Toate trei, FCSB, Universitatea Craiova și FC Botoșani intră în cursă din primul tur preliminar, ceea ce dovedește cât de jos a ajuns fotbalul românesc și cât de mult are de recuperat pentru a ajunge la gloria de odinioară.

Spre deosebire de anii trecuți, meciurile se desfășoară într-o singură manșă, sorții decizând ca doar bucureștenii să joace pe propriul teren. Iată câteva amănunte despre fiecare dintre cele trei întâlniri.

FCSB - FC Shirak, ora 21.30 (în direct la Look Plus și Prima TV)

Fiecare început de sezon este unul al viselor de îmbogățire pentru patronul FCSB, Gigi Becali. Iar competițiile europene reprezintă principalul mijloc de creștere a cotelor jucătorilor săi. Drept urmare, meciul cu Shirak, chiar dacă din primul tur preliminar al Ligii Europa, e privit cu toată seriozitatea atât de antrenorul Toni Petrea, cât și de ”directorul tehnic” din tribune, Gigi Becali, care visează doar calificarea în grupele întrecerii, pentru a le crește valoarea ”perlelor” Man și Coman. Drept urmare, diseară, pe ”Arena Națională”, aceștia nu doar că vor fi titulari, dar probabil că vor filtra majoritatea fazelor. ”Faptul că jucăm acasă e un avantaj doar pentru că nu facem deplasarea. În rest, e în continuare păcat că nu putem avea spectatorii alături de noi. Am studiat adversarul, chiar dacă ei au jucat doar o partidă de la reluarea campionatului. Știm în mare câteva lucruri despre ei”, a declarat, la conferința de presă de ieri, Toni Petrea. El a mai spus că, deși este mulțumit de lot, nu ar refuza să întărească echipa. ”Am mai spus-o, sunt mulțumit de lot. Avem jucători care pot face mai mult în fotbalul românesc, dar e loc și de mai bine. Mereu este nevoie de fotbaliști”, a mai spus el.

Lokomotiv Tbilisi – Univ. Craiova, ora 20.00 (în direct la Digi Sport și Look Plus)

După ce a fost la 90 de minute de primul titlu de campioană după 30 de ani, Universitatea Craiova va juca azi în Georgia, contra celor de la Lokomotiv Tbilisi, într-un meci care ar putea reprezenta fie startul spre grupele Ligii Europa, fie cel spre rușine. Pentru că nimeni nu concepe că oltenii ar putea face un pas greșit, chiar dacă joacă în deplasare, pe terenul unui adversar care a terminat pe locul 4 în campionat. Poate tocmai de aceea, antrenorul Cristiano Bergodi a fost mai mult preocupat de meciul câștigat în weekend-ul trecut la Sfântu Gheorghe (scor 1-0) decât de această partidă, pe care a început să o pregătească abia în ultimele trei zile. ”E adevărat că suntem în această competiție unde se joacă o singură manșă și cunoaștem mai puțin adversarul, dar începem din seara asta să vedem cum joacă, ce e cu echipa asta, pentru că vrem să trecem în turul următor", spunea italianul sâmbătă. Vom vedea azi dacă a reușit să rezolve misterele georgienilor în timp util.

FC Ordabasy - FC Botoșani, ora 17.00 (în direct la Digi Sport)

Pentru moldoveni, a doua experiență europeană – prima a avut loc în urmă cu cinci ani, când au fost eliminați de Legia Varșovia, în turul 2 preliminar – începe ”la capătul lumii”, în Kazahstan. Fost jucător în campionatul acelei țări, antrenorul Marius Croitoru și-a avertizat elevii că nu va fi deloc ușor: ”Era singurul adversar pe care nu îl voiam, din multe motive, şi deplasarea, şi terenul. Nu îmi doream un adversar din Kazahstan. Ţinând cont de tot ceea ce înseamnă deplasare, diferenţa de fus orar, drum, putem spune că au un 5% şanse în plus faţă de noi. Singura problemă e că se joacă un singur meci şi atunci ca şi strategie nu ai ce să alcătuieşti. Tiparul fotbalistului de la Botoşani este unul ofensiv şi atunci nu aş putea să le cer să se apere, pentru că nu am de ce. Totul la atac, totul la victorie. Dacă sunt mai buni ca mine, asta este”, a afirmat Croitoru la plecarea spre Kazahstan. El recunoaște că fotbalul din această țară s-a schimbat mult în bine față de perioada în care a evoluat acolo: ”Am jucat acum zece ani. S-a schimbat foarte mult. Aţi văzut şi dumneavoastră că în ultima perioadă sunt o prezenţă constantă în cupele europene, ceea ce spune foarte mult de evoluţia fotbalului din Kazahstan. Au putere financiară şi probabil de asta îi şi vedem acolo”, a mai spus el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net