Eric de Oliveira: «România mi-a dat tot!»

simeon stalpnicul png

Toate privirile sunt îndreptate spre jucătorii Stelei, dar nu un roş-albastru e cel mai bun jucător din România, ci „gorjeanul" Eric. La 27 de ani, brazilianul pare să fi ajuns la maturitate. El a vorbit pentru Click! despre planuri şi despre românizarea sa.

Eric, cum e să fii din nou în top, în Liga I, după trei ani?

Foarte bine. În 2010 am fost cel mai bun străin din Liga I şi lucrurile mergeau ca pe roate. Am ales însă banii, gândindu-mă la copil, şi am făcut greşeala să plec la Karpaty Lvov, în Ucraina, când el avea doar o săptămână. Am trăit cea mai neagră perioadă. Am luat un singur salariu într-un an, nu eram folosit.

Şi tot România te-a pus pe picioare...

Da, clar. Soţia mea, Cosmina, a fost alături de mine şi a zis să ne întoarcem la Mediaş. A trebuit s-o iau de la zero, dar nu m-am temut de asta niciodată. M-am născut gol, urât şi fără păr, iar România mi-a dat tot. Pustai m-a ajutat, dar apoi el a plecat la Pandurii şi m-am supărat foarte tare pe el. Mă gândeam că va veni alt antrenor, cu alte idei. A venit apoi oferta de la Târgu Jiu şi lucrurile s-au aranjat bine.

De unde forma asta?

Sunt foarte pregătit fizic, mai matur în joc, iar în rest fac totul din fotbalul pe care l-am ştiut mereu. Sunt la o echipă care e o forţă în România şi calificarea în grupele Ligii Europa a fost ceva fantastic. Primele două meciuri am jucat mai slab, dar la Fiorentina am făcut ce ştiu eu mai bine. Pot să mă laud când voi fi bătrân că am jucat un meci cu 30.000 de fani şi că m-am simţit cu adevărat fotbalist.

Ce planuri ai pentru acest an?

În campionat, revenirea mea a început încă din returul trecut, când am marcat patru goluri şi acum doar continuu acea formă. Vreau să fiu din nou cel mai bun străin din România şi să câştig Cupa cu Pandurii. În Liga I, un nou loc pe podium cred că ar fi o performanţă bună pentru noi.

Şi în plan personal?

Vreau să-mi fac o casă la Mediaş, unde de curând mi-am cumpărat un teren.

Asta înseamnă că vrei să rămâi aici?

Da, România e acum casa mea şi aici mă voi stabili. E adevărat că mi-e dor de Brazilia. Tuturor brazilienilor le este, dar eu ştiu ce înseamnă să fii plecat de acasă şi nu vreau să-i fac asta fiului meu, Deric.

Când iei cetăţenia română? Poa­­te ne ajuţi la naţională.

Mi-am angajat deja un avocat şi am strâns jumătate din actele care trebuie, dar merge greu pentru că e multă birocraţie. Nimeni nu mă ajută. Eu aş juca pentru România mâine, dar nimeni nu m-a căutat şi nu mă pot propune singur. Toţi străinii naturalizaţi în Europa au făcut-o în schimbul a mulţi bani. Eu aş face-o gratis şi aş fi foarte mândru.

Te mai gândeşti la un transfer în străinătate?

Aş vrea ca pe final de carieră să joc în Japonia, China sau în Arabia. Îmi place cultura Asiei şi aş face-o şi pentru bani, ca să asigur viitorul familiei mele.

Ce vis neîmplinit ai în acest moment?

Aş fi vrut să joc măcar şase luni în prima ligă din Brazilia, acasă la mine, ca să mă vadă familia şi prietenii. E visul meu cel mai mare şi sper să reuşesc asta.

E căsătorit cu o handbalistă

Eric de Oliveira Pereira este căsătorit din anul 2011 cu Cosmina Dancu, handbalistă la echipa Universităţii „Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu, pe care a întâlnit-o când ambii jucat la Mediaş. Cei doi au împreună un fiu în vârstă de doi ani şi trei luni, Deric, al cărui naşi de botez sunt jucătorul Stelei, Paul Pîrvulescu, şi soţia acestuia, Ana Gheorghe, sora cântăreţei Elena Gheorghe.

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Tora Vasilescu
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
image png
Narcisa Suciu pe scena  jpg
adelina pestritu si virgil steblea 003 jpeg
iulia albu
cub bianca dragusanu png
vladimir putin si bomba nucleara
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
image
image
image
image
Simona Halep Sursă: Profimedia
FRF, Sportpictures jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Simona Halep, EPA jpg
bancu meci bosnia si hertegovina jpg
Becali