Etapa „neagră” în Liga 1: primele clasate „se împiedică” pe final, Sepsi „tremură”

Deși ar fi fost șansa sa pentru a prelua „șefia” clasamentului din Superliga României, CFR Cluj n-a reușit mare lucru în duelul cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, disputat luni: ardelenii au plecat cu un singur punct din deplasare, scor final 2-2.

CFR Cluj, doar remiză la covăsneni acasă (FOTO: Sportpictures)
CFR Cluj, doar remiză la covăsneni acasă (FOTO: Sportpictures)

Cea care „a spart gheața” au fost echipa gazdă, deschizând scorul prin jucătorul maghiar Márk Tamás ('10), însă campioana României n-a stat prea mult pe gânduri și a egalat prin brazilianul Yuri Matias ('32), pentru ca doar patru minute mai târziu să treacă chiar în avantaj, grație fotbalistului din Curaçao, Rangelo Janga. În cele din urmă, Sepsi „a închis” tabela, mulțumită slovacului Pavol Šafranko ('74).
Cu Dan Petrescu suspendat de pe banca tehnică, în urma cumulului de cartonașe galbene, declarațiile după meci din partea lui CFR Cluj i-au revenit „secundului” Costin Curelea, care n-a avut obișnuitul pesimism al „Bursucului”. „Din nefericire, s-a văzut că am jucat deja 50 de partide. În a doua repriză, nu am mai fost proaspeți, ne-am lăsat dominați. În repriza a doua, au presat mai mult și au reușit să marcheze. Lipsa oricărui jucător contează. Avem un grup bun, nu înseamnă că cei care le-au ținut locul nu au făcut-o bine. Avem forță, avem o săptămână mai lungă, avem timp să ne odihnim și vom fi «care pe care»”, a spus antrenorul. 

Sepsi, ultimă etapă cu mari emoții în Liga 1

Practic, etapa cu numărul XXIX din Superliga României a însemnat un pas pe loc pentru primele clasate ale campionatului. Liderul primului eșalon din țara noastră, Farul Constanța, a plecat, surprinzător, învinsă din deplasarea la Universitatea Cluj (0-2), FCSB a primit o „lecție” de la UTA, în partida disputată în Arad (1-3), iar Rapid a fost înfrântă de FC Hermannstadt, chiar sub ochii propriilor suporteri (0-1). Astfel, cu doar o etapă rămasă de disputat, înainte de începerea play-off-ului și play-out-ului, lucrurile sunt „încâlcite”. Farul, CFR, FCSB, Rapid și CSU Craiova au deja „biletul” pentru play-off, însă Sepsi „tremură”: în funcție de ce va face în deplasarea cu FCSB, ar putea ocupa ultimul loc de play-off sau „să cadă” în play-out. Covăsnenii sunt la două puncte avans de FCU Craiova 1948, care îi va face o vizită lui FC Hermannstadt. Așadar, Sepsi are nevoie de cel puțin un punct în meciul cu FCSB pentru a sta liniștită. Dacă oltenii ar câștiga duelul lor, iar formația lui Cristiano Bergodi ar remiza în ultima rundă, cele două s-ar afla la egalitate, situație în care Sepsi ar merge în play-off, dat fiind criteriul de departajare - golaverajul din meciurile directe, care este favorabil ardelenilor (1-0 pentru FCU Craiova 1948 în tur, 3-0 pentru Sepsi, la «masa verde», în retur).
„Echipa s-a comportat bine, au reacţionat. CFR, când se duce în avantaj, nu e uşor să îi dai gol. Am presat şi am făcut o repriză a doua foarte bună. Băieţii au revenit, au reacţionat, dar e CFR, echipa care face legea aici, în România, de cinci ani! Ce să mai facem noi? Era mai bine o victorie care ne ducea în play-off, dar acum avem două puncte în faţa Craiovei şi mergem la FCSB. Eu cred că va fi unul din cele mai frumoase play-off-uri, din ultimii ani. Ne ducem la FCSB şi încercăm să câştigăm!”, a punctat Cristiano Bergodi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net