Farul înfruntă CFR Cluj. Ardelenii, obligați la victorie în lupta pentru titlu

Cu câteva etape înainte de finele sezonului regulat, Farul Constanța va primi vizita lui CFR Cluj, într-un duel contând pentru etapa cu numărul XXIX din Superliga României, programat sâmbătă, de la ora 20.00 și televizat de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. 

Farul Constanța primește vizita lui CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)
Farul Constanța primește vizita lui CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)

Campioana României are drept miză să se mențină în ierarhia fotbalului autohton, în vreme ce CFR Cluj are nevoie de o victorie în acest duel, pentru a rămâne aproape de primele clasate din campionat. Dacă Farul vine după o înfrângere în deplasare, unde Universitatea Cluj s-a impus cu 1-0, clujenii au obținut un egal în ultima partidă, 2-2, la Oțelul Galați. 

Un duel echilibrat din punct de vedere valoric

Din punct de vedere valoric, cele două oponente sunt apropiate: dacă Gheorghe Hagi are la dispoziție un lot estimat de Transfermarkt la 15,95 de milioane de euro, Adrian Mutu are fotbaliști care ating împreună 17,88 de milioane de euro. Cel mai bine cotat din rândul campioanei României este Tudor Băluță, indisponibil din motive de sănătate, mijlocașul defensiv de 24 de ani fiind estimat la 2,6 milioane de euro, în vreme ce ardelenii îl au pe fundașul Cristian Manea, aproximat la 3,2 milioane de euro. 
În materie de golgheteri, gazdele se bazează pe fundașul Ionuț Larie, care are opt reușite, la egalitate cu mijlocașul ofensiv Constantin Budescu, podiumul fiind completat de brazilianul Rivaldinho, care a înscris în șapte rânduri. De partea cealaltă, gruparea din Gruia îi are pe atacantul nigerian Philip Otele, care numără 12 goluri, fiind urmat de atacantul Daniel Bîrligea cu nouă reușite și mijlocașul croat Karlo Muhar. 
Farul Constanța ocupă a cincea poziție în Superliga României, după 11 meciuri câștigate, opt egaluri și nouă partide pierdute. Similar, CFR Cluj se află pe locul trei, la 12 puncte distanță de ipostaza de lider, având un bilanț de 14 victorii, șapte remize și tot atâtea înfrângeri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net