Obiectivul naționalei la EURO2024. Ce vrea România de la turneul final

Ultima actualizare:

Cu câteva luni înainte de EURO2024, programat să se dispute în Germania, între 14 iunie și 14 iulie, România și-a anunțat obiectivul pentru turneul final. Prin vocea căpitanului echipei naţionale de fotbal, Nicolae Stanciu, prima reprezentativă și-a conturat planul pentru competiția din vară, euforia calificării fiind încă prezentă printre tricolori.

Nicolae Stanciu e optimist, în vederea EURO2024 (FOTO: Sportpictures)
Nicolae Stanciu e optimist, în vederea EURO2024 (FOTO: Sportpictures)

„E un sentiment unic, toţi mai avem încă acea euforie de după calificare. Suntem extrem de bucuroşi şi mândri pentru că a trecut mult timp, de când nu ne-am mai calificat la un turneu final. Ceea ce am realizat, anul trecut, e ceva istoric, pentru că am terminat neînvinşi! Pentru mine să îmbrac tricoul naţionalei este totul, iar să port şi banderola de căpitan este ceva de nedescris. Încă nu realizez pe deplin că voi juca la încă un European. E greu de spus ce simţi, pentru că doar visezi la lucrul ăsta, nu te gândeşti, atunci când te apuci de fotbal, că poţi să joci la turnee finale pentru ţara ta! Dar mă simt împlinit din toate punctele de vedere. E ceva unic, care va rămâne cu mine pentru tot restul vieţii”, a punctat căpitanul României, într-un interviu acordat pentru FRF TV.  

Depășirea fazelor grupelor, obiectivul României

„Obiectivul nostru la EURO este să depăşim faza grupelor, iar apoi vom vedea cum vor decurge lucrurile. Este un obiectiv realist. Forţa grupului este atuul nostru, deşi ştiu că ne repetăm constant cu acest lucru. Însă cel mai mare atu al naţionalei este că suntem un grup unit şi puternic, toţi lăsăm totul pe teren când îmbrăcăm tricoul primei reprezentative. Toate grupele sunt grele şi echilibrate la EURO, nu doar a noastră. La un turneu final e logic să fie puternice toate echipele. Va fi un EURO interesant. Pentru grupa noastră favorită să ajungă la EURO din Liga Naţiunilor este Ucraina”, a mai spus Stanciu.
Reamintim că naționala din România a fost repartizată în Grupa E la turneul final al EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B. Ultima componentă a grupei tricolorilor va fi decisă dintre câştigătoarele semifinalelor Bosnia&Herţegovina-Ucraina şi Israel-Islanda. România va debuta pe 17 iunie, contra câştigătoarei play-off-ului B, la München. Pe 22 iunie va avea loc meciul cu Belgia, la Köln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt. Țara noastră va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000 - sferturi de finală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net