Hagi Jr., despre șansele României la EURO: „Europa ne va cunoaște în vară”

Ultima actualizare:

Șansele României la EURO2024, competiție unde țara noastră și-a asigurat prezența, sunt considerabile, în viziunea lui Ianis Hagi. Fotbalistul lui Deportivo Alavés a declarat, într-un interviu acordat FRF TV, că jucătorii echipei naţionale au mult talent şi că încă nu şi-au atins potenţialul maxim, care s-ar putea întâmpla chiar la Campionatul European - încredere insuflată și de tatăl său.

Ianis Hagi, optimist în vederea EURO2024 (FOTO: Sportpictures)
Ianis Hagi, optimist în vederea EURO2024 (FOTO: Sportpictures)

„Eu simt că avem mult talent şi cred sincer că încă nu ne-am atins potenţialul maxim. Cred că nici Europa nu ne cunoaşte, dar simt şi sper că o va face, vara viitoare! Vom continua la fel, cu muncă şi modestie, cu unitatea şi coeziunea grupului şi aşa vom reuşi să trecem de grupe. La vară vom fi pe scena fotbalului european şi va trebui să demonstrăm că avem valoare”, a declarat Ianis Hagi.
Jucătorul angrenat în campionatul spaniol a comentat și criticile primite, de-a lungul campaniei de calificare, la echipa națională: „S-au spus multe, dar grupa a fost câştigată cu talent! N-ai cum să întorci scorul în Elveţia fără talent, n-ai cum să întorci scorul cu Israel fără talent, n-ai cum să baţi Elveţia acasă fără talent. Dar, în acelaşi timp, calificarea asta a fost doar un pas. L-am făcut, însă mai avem multe de arătat! Nu trebuie să renunţăm la valorile care ne-au adus la EURO 2024. Ba chiar trebuie să adăugăm şi altele, iar liderii din vestiar, alături de Mister, trebuie să avem grijă şi să păstrăm tot ce am făcut bine”.

„Doar ne-am privit și mi-am dat seama că tata este mândru de mine”

Fotbalistul naționalei s-a declarat „mișcat” de emoția calificării și a povestit cum a fost trăită: „În Ungaria, la finalul meciului cu Israel, uitaţi-vă la bucuria oamenilor din staff. Am o poză, când plecăm toţi în fugă de pe bancă. Am dat zoom pe ea şi am văzut acolo e explozie de bucurie! Uitaţi-vă la reacţia staff-ului tehnic, medical, toţi cei care sunt alături de echipa naţională. Bucuria pe care am reuşit să o facem noi, jucătorii şi staff-ul, ca grup, este incredibilă, cred că acea poză descrie cel mai bine ce s-a simţit atunci. Ceva incredibil!”, care a adăugat: „Mai avem multe de făcut, până să putem spune că suntem o generaţie de succes, că ajungem la ce au făcut cei dinaintea noastră”.
Ianis Hagi l-a creditat și pe Edi Iordănescu, selecționerul României, adăugând și cum s-a simțit inspirat de către tatăl său: „A ştiut să ne unească, generaţiile, pe cei mici, mă rog, pe cei mai tineri, că nu mai suntem aşa mici şi a reuşit cu cei mai în vârstă, de șapte-opt ani la naţională, a reuşit să ne facă credem în calificare, să tragem în aceeaşi direcţie, ne-a dat încredere, presiune şi nouă ne place presiunea. Ne-am bucurat că am reuşit să-l răsplătim. Mister merită! Aceste grup are foarte mult talent, spirit de sacriffciu, unitate, în fotbal astea nu sunt negociabile, fără ele nu poţi ajunge la performanţă. Nu ai cum să ajungi la CE dacă nu ai talent. Simt că avem mult mai mult de dat. Trebuie să menţinem zilnic chestia asta. Tata, după Campionatul European din 2019, m-a lăsat să sărbătoresc, dar prima discuţie serioasă a fost că era doar începutul, aţi făcut lumea să creadă şi acum trebuie să vă calificaţi la Europene şi Mondial. Dar mi-a spus că terbuie să rămânem cu capul pe umeri, cu picioarele pe pământ, să avem ambiţie. Tata mi-a spus, de la început, că suntem capabili de performanţe mari. După meciul cu Elveţia, la parcare la nivelul doi, nu ne-am spus nimic, doar ne-am privit şi mi-am dat seama că este mândru şi mulţumit ca tată şi mentor. Nu a fost nevoie de cuvinte, doar de priviri”.
„Tricolorii” au fost repartizați în Grupa E de la competiția europeană, alături de Belgia, Slovacia, plus câștigătoarea play-off-ului B - semifinalele sunt Bosnia și Herțegovina vs. Ucraina și Israel vs. Islanda).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
novak djokovic jpg
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net