FC Hermannstadt a suferit prima înfrângere în campionat, după 11 meciuri

Ultima actualizare:

Sepsi Sf. Gheorghe e prima formație care a reușit, sezonul acesta, să o învingă pe FC Hermannstadt. Câștigătoarea Cupei României a învins formația din Sibiu, duminică, în deplasare, cu 2-1. 

FC Hermannstadt, prima înfrângere în 11 meciuri (FOTO: Sportpictures)
FC Hermannstadt, prima înfrângere în 11 meciuri (FOTO: Sportpictures)

Prima parte a jocului a fost dominată de Hermannstadt, care a și deschis scorul prin Daniel Paraschiv ('36), echipa intrând la pauză cu avantaj. Spre finele părții secunde, însă, Sepsi a găsit puterea să egaleze, mulțumită lui Denis Ciobotariu ('75), iar câteva minute mai târziu Pavol Šafranko a închis tabela pentru oaspeți ('86), aducând victoria lui Sepsi. 

Marius Măldărășanu, tehnicianul lui Hermannstadt, a avut o reacție fair-play după meci: „Înfrângerea face parte din sport. Și dacă am fi prelungit această situație, să zicem că ar fi venit mai târziu, nici atunci nu ne-o doream. A venit, este dureroasă prin prisma scorului, pentru că am avut 1-0 după o primă repriză bună a noastră.

Din puncte de vedere ofensiv, pe presingul lor ne-am încăpățânat să stăm cu mingea în pe zona respectivă și au câștigat mingea foarte repede. În momentul în care am jucat noi rapid, am dus mingea în terenul advers, a venit și golul. De asta suntem dezamăgiți, pentru că în a doua repriză ne-am retras. Era normal să riște, au venit peste noi, au pus presiune mare, au apărut greșelile, au venit fazele fixe. Dovadă, faptul că golurile au venit după două cornere.

Sunt mândru de ei. Au avut un parcurs extraordinar, rămânem pe podium. Înfrângerea face parte din sport. Am avut reacție bună. Asta vreau de la ei. Capul sus pentru că au dat totul. Jocul greșeala așteaptă. Am jucat cu o echipă foarte bună, în creștere. Din înfrângeri înveți.

În general, aștepți ca cei care intră să aducă un plus. Nu am ce să le reproșez. La ei s-a văzut, pentru că au marcat cei care au intrat. Trebuie să trecem peste această înfrângere”, a punctat oficialul.

Diferența? Calitatea rezervelor

Antrenorul lui Sepsi, Cristiano Bergodi, a fost mulțumit din plin de reușita echipei sale: „În primul rând, vreau să felicit băieții. S-au adaptat imediat la un gazon execrabil. A plouat în ultimele zile, iar terenul a fost incredibil de prost! În prima repriză, am recuperat multe mingi în jumătatea lor, dar n-am fost eficace la ultima pasă. Asta ne-a lipsit. Apoi am luat gol. Am schimbat sistemul de joc, iar cei care au intrat au schimbat meciul. Cred că aici s-a făcut diferența, calitatea rezervelor, am un lot foarte bun. Le spun mereu băieților să fie pregătiți. În ziua de azi, cu cinci schimbări, poți să schimbi jumătate de echipă. Mai avem meciuri cu Farul, CFR, FCSB, Craiova și Argeș. Va fi foarte greu, e o perioadă încărcată. Sunt bucuros că am câștigat meciul împotriva unei echipe bune, care era neînvinsă. Am câștigat meritat, zic eu”.

FC Hermannstadt rămâne printre primele clasate din Superliga României, pe locul trei, la cinci puncte distanță de liderul Farul Constanța, dar și cu un meci disputat mai puțin, bilanțul său fiind de șase victorii, patru remize și o singură înfrângere. De cealaltă parte, Sepsi e pe a cincea poziție, la trei puncte distanță de Hermannstadt, cu cinci meciuri câștigate, patru egaluri și trei partide pierdute. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net