FCSB are calificarea în buzunar. Victorie la pas în Slovenia

Ultima actualizare:

    Teixeira a închis tabela în meciul din Slovenia
Teixeira a închis tabela în meciul din Slovenia

FCSB a învins-o în deplasare pe Rudar Velenje (2-0) şi se poate gândi deja la următorul tur din Liga Europa. Man şi Teixeira au dat golurile cu care FCSB a debutat cu dreptul în actuala campanie europeană. Cum returul cu Rudar se anunţă o formalitate, echipa lui Dică îşi face planurile pentru turul trei preliminar, acolo unde va da peste Hajduk Split sau Slavia Sofia.

*Dică l-a ascultat pe Becali. Aşa cum era de aşteptat, antrenorul roş-albaştrilor a respectat indicaţiile tactice ale patronului şi a schimbat sistemul, din 4-3-3 în 4-2-3-1. Pintilii şi Qaka au fost cei doi închizători, în timp ce tripleta Man – Moruţan – Teixeira a activat în spatele francezului Gnohere, recuperat după o problemă medicală. De asemenea, Dică i-a făcut pe plac lui Becali şi a început meciul fără fotbaliştii aspru criticaţi de finanţator în ultimele zile. Este vorba de Bălaşa, Tănase şi Coman, rezerve cu Rudar, dar şi de Dragoş Nedelcu, rămas în afara lotului.

*Prima fază, primul gol. Meciul de la Velenje a început perfect pentru FCSB, care a deschis scorul după numai cinci minute. La prima acţiune periculoasă a vicecampioanei României, Junior Morais a centrat pentru Dennis Man, care a marcat cu o lovitură de cap.

*Slovenii au trecut pe lângă egalare. La 1-0, echipa lui Dică a preferat un joc de aşteptare. Ca urmare, Rudar a prins curaj şi s-a apropiat în două rânduri extrem de periculos de poarta lui Bălgrădean. În prima repriză, în afara golului lui Man, FCSB n-a mai avut nici măcar o jumătate de ocazie.

*Teixeira, starul reprizei secunde. Partea a doua a fost una mai animată, iar ofensiva FCSB-ului a arătat mult mai bine. Portughezul Teixeira a avut mai întâi un gol anulat de un ofsaid prelabil în care s-a aflat Florin Tănase, după care s-a revanşat cu o reuşită regulamentară. La o centrare de pe dreapta, Teixeira şi-a pus în valoare experienţa şi a sancţionat o eroare a unui fundaş advers. Tănase a avut şi el o bară, astfel că victoria cu 2-0 a FCSB-ului nu poate fi pusă la îndoială.

*Returul e joia viitoare. Calificarea în turul trei preliminar al Ligii Europa va fi  confirmată pe „Arena Naţională” peste o săptămână, de la ora 21.30. Dacă trece de Rudar Velenje, FCSB se va întâlni cu învingătoarea disputei Hajduk Split – Slavia Sofia (turul s-a disputat joi seară în Croaţia).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
foame furculita apetit shutterstock
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net