FCSB-Rapid, ocazia giuleștenilor „să atace” primul loc din Superliga României

Ultima actualizare:

FCSB se pregătește de vizita Rapidului, formația de lângă Capitală urmând să dispute pe Arena Națională, duminică, de la ora 20.30, duelul din etapa cu numărul XV din Superliga României, meciul fiind difuzat de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. 

FCSB are, deocamdată, un avans de cinci puncte (FOTO: Sportpictures)
FCSB are, deocamdată, un avans de cinci puncte (FOTO: Sportpictures)

Pentru giuleșteni, întâlnirea are o miză mare - dacă reușesc victoria, se pot apropia la două puncte de primul loc, ocupat deocamdată de FCSB. Pe deoparte, gruparea lui Elias Charalambous e de părere că pornește pe cu un dezvantaj, însă. „Micile detalii, lucrurile pe care le pregăteşti, în timpul săptămânii - trebuie să le punem în practică la joc şi să arătăm mult mai multă dorinţă decât adversarii, în timpul jocului. Există o revanșă, pentru că în ultimul meci acasă pe arenă, am pierdut la o diferenţă destul de mare, iar din patru meciuri în sezonul trecut am pierdut trei. Trebuie să ne luăm revanşa, dar trebuie să arătăm asta pe teren şi trebuie să avem acea răutate, ca să putem face asta. Rapid mi se pare mai puternică, pentru că şi au mai adus câţiva jucători şi au păstrat nucleul de anul trecut. Dar şi noi suntem acelaşi nucleu, dar au mai venit câţiva jucători de calitate şi sperăm ca, la ora jocului, să fim pregătiţi pentru acest meci şi să obţinem victoria!”, a prefațat partida Darius Olaru pentru OrangeSport.

„Nu mergem ca victime!” 

Pe de altă parte, tehnicianul Rapidului, Cristiano Bergodi, s-a arătat liniștit în vederea duelului: „Cu FCSB e un meci important, dar nu decisiv pentru campionat. Vom fi o echipă competitivă pe Arena Națională, nu mergem ca victime, să fiți siguri!”, s-a rezumat să spună italianul, chiar dacă are un palmares negativ cu FCSB - numai două victorii obținute în 14 meciuri. De fapt, antrenorul de 59 de ani a pierdut toate cele patru jocuri cu FCSB, pe când ocupa banca tehnică a celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Raportat la întreaga sa carieră din campionatul României, Cristiano Bergodi o va înfrunta pentru a 15-a oară pe FCSB. Până acum, formația de lângă Capitală a câștigat de șapte ori, a scos cinci egaluri și a pierdut doar de două în fața italianului. De altfel, rapidiștii au și o motivație financiară în confruntarea de pe Arena Națională, având promisă o primă totală de 80.000 de euro în caz de victorie. 

Topul celor mai valoroși jucători

Potrivit informațiilor oferite de FCSB, aceasta are la dispoziție întreg lotul, în vreme ce de la Rapid lipsesc oameni de bază, precum Albion Rrahmani sau Claudiu Petrilă, cel din urmă suferind, etapa trecută, o ruptură musculară și fiind de așteptat să stea pe bară aproximativ o lună. FCSB se bazează pe un lot a cărui valoare „sare” de 30 de milioane de euro, în vreme ce Rapid se situează aproximativ la jumătate, fotbaliștii lui Cristiano Bergodi însumând 17 milione de euro. De la formația de lângă Capitală, cel mai bine cotați sunt Darius Olaru, Florinel Coman și Octavian Popescu, în vreme ce „podiumul” în materie de cote de piață la giuleșteni le revine lui Horațiu Moldovan, indisponibilul Claudiu Petrilă și Andrei Borza. 
Partida va fi condusă la centru de Sebastian Colțescu, care în urmă cu un an a mai fost delegat la un meci între FCSB și Rapid, încheiat cu scorul de 3-1, în vreme ce în camera VAR va fi Ovidiu Hațegan.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net